Φωτιά στην Εύβοια: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Εύβοια που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό Κρεμαστός.

Η φωτιά που ξεκίνησε χτες το μεσημέρι στο χωριό Κρεμαστός του δήμου Κύμης Αλιβερίου, είναι σε ύφεση από τα ξημερώματα. Έχει ελεγχθεί παρόλα αυτά έχουν πάει ένα Erickson για διαβροχή, ένα Bell214 και 2 AirTractors για να την τελειώσουν.

Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο, ενώ οι επίγειες δυνάμεις – που έχουν ενισχυθεί από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική – δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες καίνε ακόμα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 2 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και 149 πυροσβέστες με 32 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

Στελέχη του Π.Σ. ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας αναμενόταν να αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, με σημαντική εξασθένηση των ανέμων και αύξηση της υγρασίας, που θα διευκολύνουν τις επίγειες δυνάμεις να πλησιάσουν τα σημεία που υπάρχουν ενεργές εστίες.

Στόχος είναι να κρατηθεί η φωτιά σε καλά επίπεδα, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας, όταν θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, να περιοριστεί ακόμα περισσότερο και να τεθεί υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr