Φωτιά στον Έβρο: 15η μέρα μάχης με τις φλόγες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Έβρο: 15η μέρα μάχης με τις φλόγες

Συνεχίζεται για 15η μέρα η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο,

Συνεχίζεται για 15η μέρα η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο, μεγαλώνοντας την ήδη τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Όλη τη νύχτα η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο επικεντρωνόταν στο ρέμα της Δαδιάς, γνωστό και ως «Διαβολόρεμα», όπου και έχει δημιουργηθεί μια τεράστια αντιπυρική ζώνη.

Εκεί παρενέβησαν οι επίγειες δυνάμεις για να σταματήσουν κάθε προσπάθεια να περάσει η φωτιά προς τους οικισμούς.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Πύρινες εστίες υπάρχουν όμως και σε άλλα σημεία τις περιοχής του Έβρου. Ένα ακόμα μέτωπο που εξακολουθεί να ανησυχεί Πυροσβεστική και κατοίκους βρίσκεται βορειότερα, στο χωριό Σιδήρω, το οποίο απειλείται από τις φλόγες, ενώ αν οι φλόγες περάσουν πλαγιά που υπάρχει στο σημείο, θα απειληθούν και τα χωριά Κυριακή, Πρωτοκλήσι και Αγριάνη.

Στα μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.

Πάνω από 800.000 καμένα στρέμματα

Η φωτιά στον Έβρο, είναι η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά της Ευρώπης, από το 2000 που υπάρχει καταγραφή δεδομένων. Η καταστροφή ξεπερνά τα 826.000 στρέμματα.

«Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η αλλεπάλληλη αύξηση του ρεκόρ μεγέθους μέγιστης πυρκαγιάς. Ιστορικά στην Ελλάδα είχαμε την πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας το 2021 που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και αυτή τη στιγμή έχουμε μια καινούργια πυρκαγιά που δεν έχει σβήσει κιόλας ακόμα και έχει ξεπεράσει τις 800.000 στρέμματα. Από τα 530 πήγαμε στις 800.000. Κάτι δεν κάνουμε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο δασολόγος Γαβριήλ Ξανθόπουλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr