Φτιάχνει χειροποίητες λαμπάδες για καλό σκοπό – Μετέτρεψε το σπίτι της σε εργαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φτιάχνει χειροποίητες λαμπάδες για καλό σκοπό – Μετέτρεψε το σπίτι της σε εργαστήριο

Υπέροχα χρωματιστά μπουκέτα, ζωγραφισμένα στο χέρι, κοσμούν τις λευκές «λαμπάδες αγάπης».

Κάθε λαμπάδα έχει έναν σημαντικό σκοπό, να απαλύνει έστω και λίγο τον πόνο ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη.

Eνα σπίτι-εργαστήριο με χειροποίητες λαμπάδες

Η Φωτεινή Τσιβαλίδου μετέτρεψε το σπίτι της σε εργαστήριο και δημιουργεί χειροποίητες λαμπάδες, τις οποίες δωρίζει στην ενορία της, στο χωριό Πατρίδα Ημαθίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ενόψει του Πάσχα, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Μετετρεψε το σπίτι σε εργαστήριο με λαμπάδες

«Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα να ζωγραφίζω λαμπάδες για τους δικούς μου ανθρώπους. Ήθελα να προσφέρω σε αυτούς που αγαπώ πολύ κάτι συμβολικό, ήθελα να κρατήσουν από τα χέρια μου και να έχουν το Πάσχα, το φως της Ανάστασης», εξηγεί η 62χρονη γυναίκα και σημειώνει ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτήν να προσφέρει ό,τι μπορεί περισσότερο, ειδικά στους συνανθρώπους της που έχουν προβλήματα και πραγματική ανάγκη για βοήθεια.

«Ήταν μία δική μου πρωτοβουλία. Είπα στον ιερέα της ενορία μας, να μου δώσει τις λαμπάδες και να τις ζωγραφίσω, όσο μπορώ καλύτερα. Έτσι ώστε όποιος τις αγοράζει για τον εαυτό του αλλά και για τα μέλη της οικογένειας του, να βοηθάει μέσα από την εκκλησία, τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, ειδικά αυτές τις ημέρες που πλησιάζει το Πάσχα. Ήδη έχω ζωγραφίσει πάνω από 120 λαμπάδες γι’ αυτό τον σκοπό και συνεχίζω», υπογραμμίζει η κυρία Τσιβαλίδου, διστακτικά, καθώς δεν της αρέσει να αναφέρεται στη φιλανθρωπική αυτή ενέργεια που υπηρετεί με συνεχή προσευχή, όπως λέει.

Κάθε λαμπάδα πωλείται για καλό σκοπό

«Έχω ξεκινήσει μόνη μου, είμαι αυτοδίδακτη και το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ ένα μάθημα εργοθεραπείας.

Δεν είναι μόνο ότι μου αρέσει να ζωγραφίζω και να κατασκευάζω αντικείμενα με τα χέρια, αλλά ότι περισσότερο από όλα μου αρέσει η προσφορά. Ό,τι μαθαίνω, θέλω να το μεταδίδω στους άλλους. Επειδή η αγάπη μου για τον συνάνθρωπο από πάντα ήταν μεγάλη, θέλω ό,τι μαθαίνω να το προσφέρω στους άλλους. Έτσι σκέφτηκα να ζωγραφίσω και τις λαμπάδες με ροζ, κόκκινα, μπλε, πράσινα και με όλα τα χρώματα λουλούδια και να συγκεντρώσουμε χρήματα για τους πιστούς της ενορία μας, ενόψει του Πάσχα».

Λαμπάδες με κεριά της εκκλησίας

Τις χειροποίητες, μοναδικές λαμπάδες αγάπης της 62χρονης, θα ανάψουν με το Άγιο Φως τις όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς της καθώς συνηθίζει να τους τις προσφέρει σαν ένα δώρο ψυχής. Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα είναι η προσφορά της προς τους συνανθρώπους της σε ανάγκη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr