Γ. Ν. Χαλκίδας: Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στην πύλη του νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Ν. Χαλκίδας: Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στην πύλη του νοσοκομείου

Τι ζητούν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι

Αύριο Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου Πανυγειονομική Απεργία

Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου στις 10.30πμ. από το σύλλογο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

«Ψίχουλα» το επίδομα των Υγειονομικών! «Άνθρακας ο θησαυρός!»
Τέτοιου είδους ανακοινώσεις μας προσβάλλουν και μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα!
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην περικοπή
του ανθυγιεινού επιδόματος,
για αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά 13ου – 14ου μισθού,
με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους
εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.
Για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από συζήτηση στη συνεδρίαση του, αποφάσισε τη συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία την 1η Δεκέμβρη και ώρα 10.30πμ, στην εξωτερική πύλη του Νοσοκομείου.
Ακολουθούμε το δρόμο χιλιάδων υγειονομικών σε όλη την Ελλάδα που το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν τον αγώνα τους, συζήτησαν, μάζεψαν υπογραφές, διαδήλωσαν έξω από Υπουργεία, έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Διοικήσεις ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Εξάλλου αυτό το δρόμο έχει επιλέξει το σωματείο το τελευταίο διάστημα. Αυτές οι πρωτοβουλίες πληθαίνουν από κλινική σε κλινική, από τμήμα σε τμήμα και στο Νοσοκομείο μας.
Η πρωτοβουλία του προσωπικού της ΜΕΘ για συλλογή υπογραφών και κινητοποίηση στη Διοίκηση, είχε τα πρώτα αποτελέσματα! Απέδωσε! Πιέστηκε η Διοίκηση. Προσλήφθηκαν, με 3μηνες συμβάσεις, 2 νέοι συνάδελφοι, ενώ 3 μέρες πριν η Διοίκηση δήλωνε ότι δεν υπάρχουν νοσηλευτές.
Θετική κίνηση, όμως δεν αρκούν μόνο αυτές οι προσλήψεις για τη στελέχωση ενός εξειδικευμένου τμήματος, όπως η ΜΕΘ covid19. Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις….!
Και στα υπόλοιπα τμήματα η κατάσταση είναι ασφυκτική. Εδώ και μήνες αναδεικνύουμε τα προβλήματα του νοσοκομείου Χαλκίδας, με στοιχεία. Δεν πρόκειται για ίντριγκες και σενάρια, όπως θέλουν να ισχυρίζονται κάποιοι. Δεν επιζητούμε δημοσιότητα, δεν παζαρεύουμε…..! Θέλουμε το νοσοκομείο Χαλκίδας να λειτουργήσει ουσιαστικά και να προσφέρει τις υπηρεσίες που όλοι οι πολίτες προσδοκούμε! Δεν θέλουμε ένα όμορφο ξενοδοχείο….!
Όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χαλκίδας που δουλεύουμε εξαντλητικά, με συνεχείς μετακινήσεις, με ελάχιστα ρεπό, με αναστολή των κανονικών αδειών, με περίπου 80 εργαζόμενους λιγότερους από πέρυσι, λόγω αναστολών, συνταξιοδοτήσεων, αναρρωτικών, αισθανόμαστε ότι περισσότερο στοχοποιηθήκαμε παρά αναγνωρίζεται η προσφορά μας, γιατί σχεδιάζονται μέτρα χειρότερα εναντίον μας.
Η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος που σχεδιάζουν, τα σχέδια για συγχωνεύσεις, η ένταξη των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημ. και Ιδιωτ. τομέα), το νέο ΕΣΥ που κάνει τα νοσοκομεία και την παροχή υπηρεσιών υγείας εμπόρευμα, είναι κάποια από αυτά. Για αυτό πρέπει να δοθεί απάντηση με συμμετοχή των υγειονομικών και όλου του προσωπικού στην κινητοποίηση. Μετράνε τη δύναμη μας. Όσο μας βλέπουν ανοργάνωτους, χωρίς θέληση για διεκδίκηση τόσο θα παίρνουν μέτρα εναντίον μας!
Χωρίς τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των εργαζομένων η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Την Κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει το έμψυχο δυναμικό που ρίχνεται στη μάχη! Δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τους ασθενείς!
Γιατί αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπει στη μάχη κατά του κορονοïού του δίνει δωράκια. Θησαυρίζει τους ιδιώτες κλινικάρχες. Ενώ παράλληλα μετακινεί προσωπικό από κέντρα υγείας, από άλλες δομές υγείας και κάνει επίταξη ιδιωτών ιατρών, αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ουσιαστικά κάνει ”ανακύκλωση” προσωπικού, μπλοκάροντας τις δομές της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα μπορούσαν να παρακολουθούν ασθενείς εκτός νοσοκομείων, αλλά και τα ίδια τα νοσοκομεία!
Και φυσικά όταν είσαι σε μια μάχη χρησιμοποιείς όλο το έμψυχο δυναμικό που έχεις, δεν αποκλείεις κανέναν! Άλλωστε δεν περισσεύει κανένας στο σύστημα υγείας! Οι ασθενείς κινδυνεύουν και χάνονται ανθρώπινες ζωές. Για αυτό αναγκαιότητα είναι να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας. Να επιστρέψουν οι έμπειροι συνάδελφοι με συνεχή προληπτικό έλεγχο, για να αντέξει το σύστημα στην πίεση που ασκείται από την πανδημία, το οποίο καταρρέει.
Όλοι αυτοί είναι λόγοι να συμμετάσχεις στην απεργία. Είναι λόγοι για να μείνει μόνο το προσωπικό ασφαλείας στα τμήματα. Είναι λόγοι για να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου μας.
Κανένας αγώνας δε γίνεται χωρίς θυσία, όμως οι θυσίες που έχουμε κάνει όλο αυτό τον καιρό αφορούσαν τη στήριξη ενός πετσοκομμένου Ε.Σ.Υ. Τα αποκαΐδια των θυσιών μας είναι τα σακατεμένα και κουρασμένα κορμιά μας, τα χρωστούμενα ρεπό, η εντατικοποίηση της δουλειάς και πολλά άλλα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους Συλλόγους & Φορείς του Νομού μας να στηρίξουν την κινητοποίηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓIΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου και 14ου ΜΙΣΘΟΥ
ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr