Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας: Ενισχύεται με 41 μόνιμους νοσηλευτές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας: Ενισχύεται με 41 μόνιμους νοσηλευτές

Απέδωσε η άσκηση πίεσης στο υπουργείο Υγείας από τον βουλευτή Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη

Με 41 θέσεις μόνιμων νοσηλευτών αναμένεται να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με προκήρυξη που θα βγει σύντομα στη δημοσιότητα. Πρόκειται, για θέσεις που προέρχονται από την κατανομή του διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για ολόκληρη τη χώρα. Το Γ.Ν. Χαλκίδας λαμβάνει, μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο μόνιμων νοσηλευτών σε όλη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, για το Γ.Ν. Χαλκίδας προβλέπονται 8 θέσεις Π.Ε., 25 θέσεις Τ.Ε. και 8 θέσεις Δ.Ε. μόνιμων νοσηλευτών. Οι συνολικά 41 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που διατέθηκε ποτέ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με μία προκήρυξη. Επιπλέον, για το Νοσοκομείο Κύμης η κατανομή προβλέπει 1 θέση Τ.Ε. και 1 θέση Δ.Ε., ενώ για το Γ.Ν. Καρύστου 1 θέση Π.Ε. και 2 Τ.Ε..

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης επανειλημμένα έχει θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την αναγκαιότητα για στελέχωση και περαιτέρω ενίσχυση τόσο του Γ.Ν. Χαλκίδας, όσο και των υπολοίπων δομών υγείας της Π.Ε. Ευβοίας. Με την έγκριση του νέου Οργανισμού του Γ.Ν.Χ., το νοσοκομείο θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με επιπρόσθετο ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό.

«Το Γ.Ν.Χ. και οι υπόλοιπες δομές υγείας της Εύβοιας αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω υποστελέχωσης. Η συγκεκριμένη προκήρυξη σίγουρα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, με την έγκριση του νέου Οργανισμού αναμένεται να προκηρυχθούν αρκετές νέες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, ασκούνται ήδη οι αναγκαίες πιέσεις προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν γρήγορα», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr