Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Οι δύο πιθανές ημερομηνίες – Δείτε πότε ανοίγει η εστίαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Οι δύο πιθανές ημερομηνίες – Δείτε πότε ανοίγει η εστίαση

Ημερομηνίες έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο για το άνοιγμα της αγοράς αλλά και για τον χώρο της εστίασης. Περιέγραψε επίσης τον τρόπο που θα γίνει αυτό το άνοιγμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου ή μια εβδομάδα αργότερα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας, σήμερα, στα Παραπολιτικά 90,1.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα ανοίξει κανονικά και όχι με click away αλλά με αποστολή sms που θα θέτει περιορισμό στον χρόνο που θα μπορεί κάποιος να κάνει τις αγορές του.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις 15 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική έχει να κάνει με την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η σταδιακή άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον τρία στάδια.

Αρχικά θα ανοίξει το λιανεμπόριο, στη συνέχεια θα επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις τάξεις και στα μέσα Απριλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η εστίαση.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο. Στην περίπτωση που οι ειδικοί δουν θετικά σημάδια και η πίεση στο Σύστημα Υγείας αρχίσει να χαλαρώνει, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr