Γλυκά Νερά: Στο «φως» νέες σημειώσεις της Καρολάιν – Οι κωδικές ονομασίες που μαρτυρούσαν «κόλαση»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Στο «φως» νέες σημειώσεις της Καρολάιν – Οι κωδικές ονομασίες που μαρτυρούσαν «κόλαση»

Μία νέα εξέλιξη έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της δολοφονίας

Μία νέα εξέλιξη έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της δολοφονίας καθώς η Daily Mail δημοσίευσε αποσπάσματα από κρυφές σημειώσεις που κρατούσε η Καρολάιν για τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα βρέθηκαν θαμμένες κάτω από κουτιά παπουτσιών. Εκεί περιγράφει με τα χειρότερα λόγια τον σύζυγό της. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί που ερευνούν το έγκλημα ισχυρίζονται ότι κάποιες από τις αναφορές της Κάρολαϊν είναι γραμμένες με διαφορετικού χρώματος στυλό και με αγγλικές και ελληνικές συντομογραφίες προκειμένου, όπως εικάζεται, να μην μπορεί να το διαβάσει ο πιλότος.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις σημειώσεις της Καρολάιν, που βρέθηκαν «θαμμένες» κάτω από στοίβες με κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Daily Mail. Η βρετανική εφημεριδα παρουσιάζει μια ακόμη πτυχή της τραγωδίας, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι η 20χρονη μητέρα ζούσε σε καθεστώς τρόμου κι ότι συχνά αποτύπωνε σε ένα χαρτί τον φόβο αλλά και τον θυμό της λαμβάνοντας την ίδια ώρα προφυλάξεις για να μην πέσει σε λάθος χέρια.

Επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσε η 20χρονη Καρολάιν, για να περιγράψει τον σύζυγό της προκειμένου να μη μπορέσει ο ίδιος να τις αποκρυπτογραφήσει σε περίπτωση που τις έβρισκε.

Μάλιστα, οι ελληνικές και αγγλικές συντομογραφίες γράφτηκαν με διαφορετικά χρωματιστά στυλό.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομική πηγή που επικαλείται η Daily Mail, η Καρολάιν για να περιγράψει τον 33χρονο πιλότο χρησιμοποιούσε τα γράμματα «DG», κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα σημαίνει «Dangerous Guy»,δηλαδή επικίνδυνος τύπος. Ενίοτε έγραφε πριν από τα αυτά τα δύο γράμματα, το ελληνικό «Γ», το οποίο οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ερμηνεύουν ως «F****** Dangerous Guy».

Με τη συντομογραφία «XX» η οποία εμφανίζεται σε διάφορα σημεία των σημειώσεών της – εικάζεται -ότι ήθελε να δηλώσει «ξυλοδαρμό» και το διπλό Π εκτιμούν ότι παραπέμπει σε βαρύ υβριστικό χαρακτηρισμό με τον οποίο φαίνεται να αποκαλούσε η Καρολάιν τον καθ ομολογίαν δολοφόνο της.

Ο 78χρονος πατέρας της Καρολάιν, David Crouch, συνταξιούχος διευθυντής σε εταιρία φυσικού αερίου, μιλώντας στην Daily Mail, συντετριμμένος όπως λέει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, ανέφερε ότι η έρευνα της αστυνομίας είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ότι ο δρόμος για να βρεθεί το πραγματικό κίνητρο για τη δολοφονία της κόρης του, είναι μακρύς. Μάλιστα, ο πατέρας, επικαλούμενος αστυνομική πηγή φέρεται να δήλωσε στην Daily Mail ότι οι αρχές αναζητούν το κίνητρο πέραν της πιθανούς ζήλειας ή κτητικότητας που ενδεχομένως να έτρεφε ο 33χρονος για την κόρη του.

Γλυκά Νερά: Γιατί ο πιλότος άφησε τη μικρή Λυδία δίπλα στη νεκρή μητέρα της – Τι απαντά ο ίδιος

«Τοποθέτησα το παιδί στο συγκεκριμένο σημείο όχι γιατί η κίνησή μου θα εξυπηρετούσε σε κάτι το σκηνικό ληστείας αλλά προκειμένου να διασφαλίσω ότι το παιδί θα ήταν ασφαλές μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Το παιδί ήταν εξοικειωμένο να κοιμάται σε εκείνη τη θέση μεταξύ της μητέρας του και του λίκνου, καθώς δεν υπήρχε περιθώριο να πέσει από το κρεβάτι ούτε να κινδυνεύσει. Καταλαβαίνω πόσο άσχημα δείχνει αυτό που έκανα, αλλά με το θολωμένο μου μυαλό και λόγω έλλειψης κάθε άλλης επιλογής, θεώρησα πως αυτή θα ήταν η πιο ασφαλής θέση για το παιδί».
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε κατά την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος στην εύλογη απορία των δικαστικών λειτουργών, γιατί τοποθέτησε το παιδί στο πλάι της νεκρής μητέρας του, την ώρα που διακηρύττει πως «όλα τα έκανε για το παιδί του».

Το κοριτσάκι, που ακόμη δεν έχει κλείσει το ένα έτος της ηλικίας του, είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα της υπόθεσης και βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δικαστικών Αρχών, χωρίς ασφαλώς να «κλείνει» η έρευνα για τα περιστατικά γύρω από τον φόνο στα Γλυκά Νερά, που θα συνεχίσει να ερευνάται εξονυχιστικά. Ωστόσο, το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, αφού πρόκειται για θέμα ευαίσθητο και εξαιρετικά επείγον.

Γλυκά Νερά: Απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας 

Αύριο Δευτέρα, ο εισαγγελέας Ανηλίκων αναμένεται να πάρει την απόφασή του. Αίτηση στην Εισαγγελία έχουν υποβάλει και οι δύο πλευρές: Τόσο η μητέρα της Καρολάιν, που ζητά να της αποδοθεί η αποκλειστική επιμέλεια, όσο και οι γονείς του πιλότου, που ζητούν συνεπιμέλεια του παιδιού. Οι Αρχές μελετούν πολύ προσεκτικά τον φάκελο και τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών που αυτός περιλαμβάνει, ώστε να κρίνουν αν το παιδί θα μένει στην Αλόννησο με τη μητέρα της Καρολάιν ή έξι μήνες στην Αθήνα και έξι μήνες στην Αλόννησο, όπως αναφέρουν στην αίτησή τους οι γονείς του πιλότου.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων θα είναι προσωρινή και η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός 90 ημερών από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που μπορεί να κρίνει εντελώς διαφορετικά από τον εισαγγελέα, με βάση τα στοιχεία που θα έχουν προστεθεί έως τότε στον φάκελο. Μπορεί ακόμη και να προτιμήσει την τρίτη λύση (της μετακίνησης του παιδιού σε ίδρυμα ή την αναδοχή), ωστόσο, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμώνται οι οικείοι του μωρού.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr