Γονείς «σωματοφύλακες»: Κάνουν περιπολίες κατά της παραβατικότητας ανηλίκων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς «σωματοφύλακες»: Κάνουν περιπολίες κατά της παραβατικότητας ανηλίκων

Τα απανωτά κρούσματα βίας κυρίως από ανήλικους κατά ανηλίκων ανάγκασαν τους πολίτες της Κηφισιάς να δημιουργήσουν ομάδες που... παρατηρούν παραβατικές συμπεριφορές.

Καθώς σημειώνονται συχνά φαινόμενα ανήλικοι να επιτίθενται σε ανηλίκους, περιστατικά ληστείας και ξυλοδαρμών, η πρωτοβουλία Κifissia Watch ανέλαβε την πρωτοβουλία να κάνει βόλτες-επιτήρησης.

Ο Κύρος Ασφής, μίλησε στην ΕΡΤ για την πρωτοβουλία πολιτών Kifissia Watch και ανέλυσε το σκεπτικό και το ρόλο της ομάδας. «Αυτό το οποίο έχουμε κάνει είναι μια πρωτοβουλία η οποία συγκεντρωνόμαστε διάφοροι γονείς και γενικότερα πολίτες του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι κάνουμε βόλτες σε πολύ συγκεκριμένα σημεία όπου έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση ανηλίκων προκειμένου να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποια παραβατικότητα και να ειδοποιήσουμε την αστυνομία», ανέφερε ο κ. Ασφής.

«Παρατηρούμε μόνο, δεν παρεμβαίνουμε»

Όσον αφορά στο πώς πράττουν αν έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο συμβάν ξεκαθάρισε πως «δεν παρεμβαίνουμε σε καμία των περιπτώσεων. Δεν είναι δικός μας ρόλος, ούτε είναι να κάνουμε κάποια επέμβαση σε αυτό το πράγμα. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι ότι παρακολουθούμε, καθόμαστε και βλέπουμε τι συμβαίνει και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάποια παραβατική συμπεριφορά, καλούμε απευθείας την αστυνομία προκειμένου να επέμβει»

Προσπάθησε δε να εξηγήσει ότι δεν λειτουργούν ούτε εν είδει αστυνομίας, ούτε και αυτόκλητων σωτήρων. «Ούτε καν περιπολία είναι. Κάνουμε βόλτα. Ουσιαστικά αυτό το οποίο κάνουμε είναι μια βόλτα στην όποια βόλτα έχουμε το νου μας να μην συμβεί κάτι παραβατικό», διευκρίνισε ο κ. Ασφής.

Όπως αναφέρεται από τους ιδρυτές αυτής της ομάδας «η ομάδα Kifissia Watch είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή κατοίκων του Δήμου Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης και που έχει ως σκοπό την παρακολούθηση και αναφορά κακόβουλων και εγκληματικών ενεργειών στις αρμόδιες Αρχές».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr