Η ανάλυση της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανάλυση της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας στην Εύβοια

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, με την ΕΜΥ να δημοσιεύει χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας έως και την Τετάρτη (24/11).
Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις . Ακολούθησε η ανάλυση της ΕΜΥ, στην οποία αναφέρεται πως διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο λόγω της κυκλοφορίας των συστημάτων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (ζωνική κυκλοφορία) θα επηρεάσουν τη χώρα μας.Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από σήμερα Δευτέρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την Τρίτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα πάντως τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα ύψη βροχής 24ωρου . Στον πρώτο τα ύψη βροχής από Δεyτέρα έως και Τρίτη 12:00 UTC και στον επόμενο από Τρίτη έως Τετάρτη 12:00 UTC.

Από την ΕΜΥ αναρτήθηκε βίντεο στο Twitter με τα ύψη βροχής ανά 6ωρο, καθώς και δύο χάρτες με τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index) o οποίος μας δείχνει την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον χρωματικό κώδικα που χρησιμοποιούμε στο Meteoalarm.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr