ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ερέτριας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Εκδήλωση στο δημαρχείο της Ερέτριας στις 18:00
Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ερέτριας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Μήνυμα από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ερέτριας, Μαρία Παπαγγελή για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικό πλαίσιο γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας κατά γυναικών. Πληροφορούμαστε για πράξεις που αποτελούν κατάφωρη και επαίσχυντη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων και δεν κάνουν διάκριση μεταξύ συνόρων, πολιτισμού ή πλούτου. Πρόκειται για βία ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική που μεταφράζεται σε εμπορία ανθρώπων, γάμο ανήλικων κοριτσιών, ακρωτηριασμούς και που στην πιο ακραία της μορφή μπορεί να παίρνει τη μορφή «γυναικοκτονίας». Τεκμήρια ηθικής προσβολής, σημάδια ντροπής για την κοινωνία μας, εκδήλωση βαθιάς έλλειψης σεβασμού και αποτυχία αναγνώρισης της ισότητας και της αξιοπρέπειας των γυναικών στην πράξη.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες θύματα βίας. Αφορά όλες και όλους μας. Όλες και όλοι οφείλουμε να λειτουργούμε με ευαισθησία και να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, που πρωτίστως συνιστά πρόβλημα παιδείας. Είναι ανάγκη να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, άμεσες ή έμμεσες. Θέλουμε τα κορίτσια και οι γυναίκες να μπορούν να ζουν ελεύθερες, να μην υφίστανται βία και καθημερινή ανασφάλεια. Μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι ζούμε σε ένα δίκαιο και ισότιμο κόσμο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας

Δήμου Ερέτριας

Μαρία Παπαγγελή

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ