Η πρώτη 15χρονη που εμβολιάστηκε στη Θεσσαλία: «Να τρέξουν να εμβολιαστούν»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρώτη 15χρονη που εμβολιάστηκε στη Θεσσαλία: «Να τρέξουν να εμβολιαστούν»

Μίλησε για την εμπειρία της και εξήγησε τον λόγο που αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η πρώτη 15χρονη που εμβολιάστηκε στη Θεσσαλία, μίλησε για την εμπειρία της και εξήγησε τον λόγο που αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Πρώτα πρώτα για να μπορώ να κυκλοφορώ με ασφάλεια και ελεύθερα. Είναι πολύ σημαντικό γιατί εμείς οι έφηβοι έχουμε το σχολείο και τις παρέες μας ως κύριο φορέα κοινωνικοποίησής μας. Είναι ένα όπλο κατά της πανδημίας για να μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια», εξήγησε αρχικά, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», για τον λόγο που έκανε το εμβόλιο.

Ερωτηθείσα για το πώς βίωσε την καραντίνα όλο αυτό το διάστημα, είπε πως «αυτό το άνοιξε-κλείσε των σχολείων και των δραστηριοτήτων δεν ήταν ωφέλιμο ούτε για την εκπαίδευσή μας ούτε για την ψυχοσωματική μας υγεία».

Το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά της ηλικίας της είναι να «τρέξουν να εμβολιαστούν.

Όχι μόνο αυτοί αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας για να μπορέσουμε να έρθουμε στην κανονικότητα και να ζήσουμε», προσθέτοντας πως όσοι το «ζυγίζουν» και δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, είναι επειδή «υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να διαχέονται οι απόψεις αυτές. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες».

Όσο για τη «χαριστική βολή» στον κορονοϊό και το πώς θα συμβεί αυτό, τόνισε πως θα γίνει και «με το εμβολιαστούμε και με αλλαγή της νοοτροπίας μας, να κρατάμε αποστάσεις, να πλένουμε χέρια και γενικά όλα αυτά που λένε οι ειδικοί. Με λίγη υπομονή, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε τη χαριστική βολή στην πανδημία και να ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr