Η «σκοτεινή» ιστορία με πρωταγωνιστή τον δολοφόνο της εγκύου: Είχε εξαφανιστεί η σορός του νεκρού μωρού του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «σκοτεινή» ιστορία με πρωταγωνιστή τον δολοφόνο της εγκύου: Είχε εξαφανιστεί η σορός του νεκρού μωρού του

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που γίνονται γνωστά για το παρελθόν του συζύγου-δολοφόνου της Γεωργίας Μουράτη.

Μπορεί η υπόθεση της εξαφάνισης της σορού του παιδιού που είχε αποκτήσει το 2009 με την πρώην γυναίκα του να μπήκε στο αρχείο, ωστόσο όπως δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας στον Alpha, ο 39χρονος εικάζεται ότι εξαφάνισε τη σορό του νεκρού μωρού του, για να ζητήσει αποζημίωση από το δημόσιο μαιευτήριο που νοσηλευόταν το μωρό του, πράγμα που δεν κατάφερε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το voria.gr, o δολοφόνος της Γεωργίας, σε ηλικία 23 χρόνων είχε αποκτήσει ένα παιδί με τη μόλις 17χρονη τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του. Το βρέφος σύμφωνα με τους γιατρούς έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες μετά τη γέννα, περιστατικό που αμφισβήτησαν οι νεαροί γονείς. Μάλιστα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη πιστεύοντας ότι κάποιος άλλαξε το παιδί τους στο κρατικό μαιευτήριο και τους παρουσίασε άλλο νεκρό, με σκοπό το δικό τους να προωθηθεί για υιοθεσία. Ακολούθησε σειρά ερευνών που δεν κατέληξαν πουθενά.

Τον Οκτώβριο του 2009 ακολούθησε μια ακόμη έκπληξη, όταν διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές η εκταφή του βρέφους για να γίνει έλεγχος DNA. Ήταν ο μόνος τρόπος να αποδειχτούν ή να διαψευσθούν οι ισχυρισμοί του 39χρονου ότι το παιδί που τάφηκε δεν ήταν δικό τους και πως εκείνο το πούλησαν κάποιοι για υιοθεσία. Όμως όταν ανοίχτηκε ο τάφος ήταν κενός και κάποιος είχε κλέψει το νεκρό παιδί.

Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο

H τότε αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και σημερινή εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τιντικάκη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση κατέληξε στη συνέχεια στο ότι το μωρό δεν απήχθη ποτέ από το νοσοκομείο, σύμφωνα με το voria.

Παράλληλα ζήτησε να γίνει έρευνα για την απώλεια της σορού και να εξεταστεί ποιος είχε συμφέρον να το εξαφανίσει για να μην γίνουν εξετάσεις. Αναφορικά με τις καταγγελίες περί αρπαγής από την πλευρά του 39χρονου είχε καταλήξει ότι οι γονείς έβλεπαν επί 19 ημέρες το παιδί τους στην κλινική, ενώ ήταν ζωντανό και πως στενός συγγενής του ζευγαριού επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ότι το ίδιο παιδί παραδόθηκε νεκρό στην οικογένεια. «Έτσι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός πως το βρέφος άλλαξε ενώ ήταν ζωντανό», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στην πολυσέλιδη διάταξή της η εισαγγελέας, τοποθετώντας στο αρχείο της μήνυση των γονέων.

Δικαστικός αγώνας για…αποζημίωση

Είχε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα ισχυριζόμενος ότι το παιδί του απήχθη. «Εικάζεται ότι αυτό ενδεχομένως έγινε για να δοθούν αποζημιώσεις από το δημόσιο μαιευτήριο, πράγμα που δεν επετεύχθη και η δικαιοσύνη μετέφερε την υπόθεση στο αρχείο» είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας σήμερα Παρασκευή στον Alpha.

Σημειώνεται τέλος, ότι η πρώην σύζυγός του 39χρονου συντρόφου-δολοφόνου της Γεωργίας, υποστηρίζει σήμερα ότι αυτός δεν σχετίζεται με την υπόθεση της εξαφάνισης της σορού του μωρού τους λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι «αν ήταν μπλεγμένος δεν θα έκανα δύο παιδιά μαζί του, αλλά θα είχα φύγει».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr