Ιερά Σύνοδος: Βροντερό «όχι» για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Βροντερό «όχι» για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Eκτάκτως συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μοναδικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών της το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος, οι ιεράρχες ομόφωνα αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τον γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία προς τον λαό, με κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα αναγνωστεί στους ναούς το κείμενο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα ενημερώνει το ποίμνιο για τη θέση της σχετικά με τον λεγόμενο «γάμο ομόφυλων ζευγαριών».

Επιστολή και προς τους βουλευτές

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, και άλλη μία η οποία θα σταλεί στους βουλευτές και στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία είναι αντίθετη στον γάμο και στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Την εισήγηση έκανε ο μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, ως πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας, και μεταξύ άλλων τόνισε πως «κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr