Ιερώνυμος για την επίθεση ιερέα με βιτριόλι: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αποφύγαμε τα χειρότερα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερώνυμος για την επίθεση ιερέα με βιτριόλι: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αποφύγαμε τα χειρότερα»

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Λαϊκό Νοσοκομείο

Δηλώσεις μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι στο συνοδικό δικαστήριο της Μονής Πετράκη, έκανε έξω από το νοσοκομείο Λαϊκό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Ο Μακαριότατος βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακομισθεί τέσσερις εκ των επτά τραυματισμένων Μητροπολιτών και έκανε τις πρώτες δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε με τη φροντίδα των γιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» είπε.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος περιέγραψε πως ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και καθώς έχει εφοδιαστεί με βιτριόλι, έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. «Περίπου 7 ή 8 πρόσωπα έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα» είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, η υγεία των Μητροπολιτών θα πάει καλύτερα. Κλείνοντας δήλωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο «μας προβληματίζει όλους μας και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

Θυμίζουμε πως ιερέας από τη Βέροια, ο οποίος βρισκόταν αντιμέτωπος με ποινή καθαίρεσης στο συνοδικό δικαστήριο, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό, περιλούοντάς τους με καυστικό υγρό.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr