«Καμπανάκι» από την PETA για χτυπημένα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη: «Σταματήστε να τα κακοποιείτε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από την PETA για χτυπημένα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη: «Σταματήστε να τα κακοποιείτε»

Σοκάρουν οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από κακοποιημένα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη

Σοκάρουν οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από κακοποιημένα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη. Εικόνες από τον Ιούλιο του 2022 δείχνουν πολλά ζώα με ανοιχτές, μη φροντισμένες πληγές.

Η PETA παρουσίασε το πρόσφατο φωτογραφικό υλικό στον αναγνωρισμένο ειδικό λόγο Dr. Maximilian Pick, ο οποίος επιβεβαιώνει σε μια αναφορά του την ανάγκη προστασίας των εν λόγω ζώων. Ως εκ τούτου, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων επέστησε την προσοχή των αρμόδιων ελληνικών αρχών στις κακοποιήσεις που σημειώνονται εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, η PETA διαδηλώνει μαζί με τις οργανώσεις «Ippothesis», «Save a Greek Stray» και «A Promise to Animals», καθώς επίσης με τη στήριξη της ηθοποιού Τάνιας Τρύπη, την Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου , από τις 17:30 μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Οι μαυροφορεμένοι ακτιβιστές με μάσκες με γαϊδουράκια κρατούν πινακίδες που ζητούν να σταματήσει ο πόνος των ζώων στη Σαντορίνη με νόμιμη απαγόρευση των διαδρομών για τουριστικούς σκοπούς.

Σοκάρουν οι εικόνες

«Ο πόνος των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη είναι χειρότερος από ποτέ, σύμφωνα με τις τελευταίες εικόνες. Οι υπεύθυνοι μένουν άπραγοι, ακόμη και όταν τους προσεγγίζουν για εμφανώς τραυματισμένα ζώα. Η Ελλάδα δεν θέλει σίγουρα να θεωρηθεί ως χώρα διακοπών που καταπατά την καλή διαβίωση των ζώων και βγάζει χρήματα από την κακοποίηση ζώων.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενεργήσει επιτέλους υπεύθυνα και να παραδώσει τις εκατοντάδες γαϊδουριών και μουλαριών σε ασφαλείς χώρους όπως καταφύγια ζώων», δήλωσε ο Jens Vogt, συντονιστής δράσης της PETA.

Από το 2018, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων παρουσιάζει τακτικά εκθέσεις οπτικού υλικού και αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εφιστούν την προσοχή στη δεινή κατάσταση των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη και λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα στα μέσα ενημέρωσης.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων αποκάλυψε αυτές τις κακοποιήσεις στη Σαντορίνη ήδη από το 2018 και το 2019. Οι αυτοσχέδιες ζώνες καθώς και οι σέλες που χρησιμοποιούνται δεν στηρίζονται σωστά και είναι φθαρμένες με συνέπεια να υποφέρουν κάποια ζώα από επώδυνα γδαρσίματα και πληγές στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης το υλικό των χαλιναριών είναι συχνά ακατάλληλο.

Ορισμένα γαϊδούρια και μουλάρια έχουν πληγές γεμάτες μύγες. Όσο τα ζώα αναγκάζονται να περιμένουν μέσα στον ήλιο της Μεσογείου για να κάνουν την επόμενη διαδρομή, οι ιδιοκτήτες δεν τους παρέχουν τα βασικά όπως νερό, σκιά ή προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Οι παραβιάσεις του νόμου

Ο πόνος και η δυστυχία που υφίστανται είναι αντίθετα με τον ελληνικό νόμο για την καλή μεταχείριση των ζώων. Επίσης η χρήση των γαϊδουριών και των μουλαριών είναι περιττή διότι στην Σαντορίνη υπάρχει τελεφερίκ με το οποίο οι τουρίστες μπορούν να φτάσουν στην παλιά πόλη των Φηρών από το λιμάνι. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι συνεχώς προκύπτουν καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων.

Μόνο μια απαγόρευση εξασφαλίζει μια ζωή για τα ζώα χωρίς βασανιστήρια. Για τον λόγο αυτό η PETA απαιτεί άμεση απαγόρευση αυτής της χρήσης. Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των ζώων – όπως η προδιαγραφή μεταφοράς μόνο τουριστών έως ένα συγκεκριμένο σωματικό βάρος – δεν τηρούνται, δεν ελέγχονται επαρκώς και τα παραπτώματα δεν τιμωρούνται συχνά.

Το σύνθημα της PETA είναι εν μέρει: Τα ζώα δεν υπάρχουν για να διασκεδάσουμε με αυτά ή να τα εκμεταλλευτούμε με άλλους τρόπους. Η οργάνωση αγωνίζεται κατά του ειδισμού – μια μορφή διάκρισης κατά την οποία τα ζώα απαξιώνονται με βάση το είδος τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr