Καύσωνας: Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας: Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα με την ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση να είναι πιο μεγάλη από ποτέ καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα με την ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση να είναι πιο μεγάλη από ποτέ, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει.

Εκτός από την καθημερινή κατανάλωση νερού, το οποίο φυσικά είναι απαραίτητο για να παραμένει ενυδατωμένος ο οργανισμός, επιπλέον ενυδάτωση μπορούμε να λάβουμε και από συγκεκριμένα τρόφιμα.

Τα σώματά μας αποτελούνται από περίπου 60% νερό, έτσι είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε περίπου τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού καθημερινά για να μας κρατάνε ενυδατωμένους. Πολλά θρεπτικά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οπότε η προσθήκη τους στην διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις τα βέλτιστα επίπεδα ενυδάτωσης.

Τα πιο ενυδατικά τρόφιμα

Παρακάτω αναφέρονται 7 από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα, τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το διάστημα που η χώρα «λιώνει» από τον καύσωνα.

Καρπούζι

Από τα πιο δροσερά και ενυδατικά τρόφιμα. Αποτελείται από περίπου 92% νερό, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, Β6 και C. Συνδυάζεται γευστικά με φέτα, ρόκα αλλά και μοτσαρέλα σε μία δροσερή σαλάτα.

Αγγούρι

Το πιο ενυδατικό τρόφιμο καθώς αποτελείται από 95% περίπου νερό, ενώ έχουν και υψηλή συγκέντρωση καλίου και πολυφαινολών, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Μπορείτε να το γευτείτε παρέα με ντομάτα, αβοκάντο και μία απλή βινεγκρέτ λεμονιού.

Ανανάς

Ο ανανάς είναι ένα ακόμη τρόφιμο που συνίσταται καθώς είναι υψηλός τόσο σε βιταμίνη C όσο και σε μαγγάνιο, ένα μέταλλο σημαντικό για τη βελτίωση της υγείας των οστών και του συνδετικού ιστού. Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα υγιεινό Pina Colada Smoothie συνδυάζοντας μαζί ½ φλιτζάνι παγωμένο ανανά, ½ παγωμένη μπανάνα και ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας.

Γκρέιπφρουτ

Άλλο ένα πλούσιο σε βιταμίνες φρούτο, με περίπου 92% περιεκτικότητα σε νερό το γκρέιπφρουτ εννοείται πως είναι στη λίστα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Φτιάξε μια φρουτοσαλάτα με φέτες γκρέιπφρουτ και πορτοκαλί και μέντα.

Μάνγκο

Υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο και βιταμίνη C σε ένα μόνο φλυτζάνι, τα μάνγκο είναι ένα τέλειο, ζουμερό, ενυδατικό καλοκαιρινό φρούτο. Είναι επίσης υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στη βελτίωση της υγείας του δέρματός σας. Φτιάξε με 2 μόνο υλικά μάνγκο sorbet με ανάμειξη 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο μάνγκο με ¼ φλιτζάνι αμύγδαλου ή γάλα καρύδας.

Σέλινο

Το σέλινο αποτελείται από περίπου 95% νερό, και είναι υψηλό σε βιταμίνη Κ και μια καλή πηγή διαιτητικών ινών. Μπορείς να συνδυάσεις το σέλινο με αμύγδαλο ή φυστικοβούτυρο για ένα ενυδατικό σνακ που είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και υγιή λίπη.

Γιαούρτι

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι τα μόνα τρόφιμα που μπορούν να σας ενυδατώσουν. Το γιαούρτι είναι αρκετά υψηλό σε περιεκτικότητα σε νερό έως και 85%, ενώ είναι μια μεγάλη πηγή ηλεκτρολυτών, πρωτεϊνών, ασβεστίου και προβιοτικών που προάγουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου. Φτιάξε το δικό σου frozen yogurt εύκολα με γιαούρτι, γάλα αμυγδάλου, μέλι ή σιρόπι αγαύης και φρούτα της επιλογής σου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr