Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού

Η κακοκαιρία που θα επηρεάσει τμήμα της χώρας θα έχει διάρκεια μικρότερη των 24 ωρών. Ο καιρός θα χαλάσει από το απόγευμα αλλά το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει η σταδιακή βελτίωση, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. 

Κύρια χαρακτηριστικά της μίνι κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αρχικά, η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο και βαθμιαία θα επεκταθεί στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr