Καιρός: Προσοχή! Έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Προσοχή! Έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 στην Εύβοια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει την Τρίτη 8 Ιουνίου στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής (κυρίως τα βόρεια και δυτικά) και ενδεχομένως η πόλη της Αθήνας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σήμερα Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα, καθώς και στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. Την Τετάρτη σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Σήμερα, Τρίτη (08-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
  • Αύριο, Τετάρτη (09-06-2021) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Ο καιρός σήμερα

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα πνέουν βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr