Καιρός: Προσοχή! Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Εύβοια τις επόμενες ώρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Προσοχή! Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Εύβοια τις επόμενες ώρες

Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Εύβοια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κίνηση του ψυχρού μετώπου από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04/01), με σφοδρές βροχές στα δυτικά τμήματα της χώρας μας. Ενδεικτικά, αναφέρεται σύμφωνα με το meteo.gr ότι από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 04/01, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στα Θεοδώριανα Άρτας, κατέγραψε 61 mm.

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν.

Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα).

Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου, θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ (Χάρτης 2).

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Από τις πρωινές ώρες την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης
και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας (04-01-2021)

Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr