Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνουν τη χώρα βροχές και πλημμύρες– Προσοχή τις επόμενες ώρες στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνουν τη χώρα βροχές και πλημμύρες– Προσοχή τις επόμενες ώρες στην Εύβοια

Τα δόντια του δείχνει το κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος» με σφοδρές βροχοπτώσεις και ακταιγίδες που σημειώνονται τις τελευταίες ώρς από την μία άκρη της χώρας έως την άλλη

Με σφοδρότητα «χτυπά» από το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία «Μπάλλος». Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιόνια έπεσαν και σε ορεινές περιοχές.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει καταστροφές σε Κέρκυρα και Ιθάκη, ενώ αγωνία υπάρχει και για τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας όπου σημειώνονται βροχοπτώσεις. Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Αττική, με πολλούς δρόμους να πλημμυρίζουν. Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχίσουν με την ίδια σφοδρότητα να σαρώνουν τη χώρα και το επόμενο 24ωρο με ιδιαίτερη ένταση τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης (14.10), έτσι ώστε να χαραχθεί η στρατηγική της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Μπάλλος» οι βασικές εισηγήσεις ήταν τρεις, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

  • Να κλείσει ο Κηφισός και στα δυο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με περιπολίες αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων για να εντοπίζουν τα προβλήματα.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Να σταματήσει η εργασία την Παρασκευή σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μειωθεί η κινητικότητα

Παράλληλα, σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει σκέψη για επίταξη μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να συνδράμουν σε πιθανές επιχειρήσεις «οχύρωσεις» περιοχών ή διάνοιξης ρεμάτων, αλλά και σε αυτές ενδεχόμενου απεγκλωβισμού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr