ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: ΤΩΡΑ μήνυμα του 112 στους κατοίκους της της Βόρειας Εύβοιας

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Εύβοιας.
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: ΤΩΡΑ μήνυμα του 112 στους κατοίκους της της Βόρειας Εύβοιας

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιαςλίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, καθώς είναι σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα.

Το μήνυμα αναφέρει:  «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Γίνονται επίσης συστάσεις προς τους πολίτες να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου στην «πληγωμένη» Βόρεια Εύβοια, με ισχυρή βροχόπτωση.

 

Κάνω έκκληση στους κατοίκους της Β. Εύβοιας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Μπάλλος» με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο evima.gr τόνισε τα εξής:

Η νέα κακοκαιρία έχει ξεκινήσει με βροχές, καταιγίδες, ισχυρές τοπικές χαλαζοπτώσεις . Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενταθούν με μεγαλύτερη ραγδαιότητα στην Εύβοια όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα και περιμένουμε μεγάλες βροχές. Όσον αναφορά την εξέλιξη τα φαινόμενα την Παρασκευή θα συνεχιστούν και θα ενταθούν ενώ από το Σάββατο αναμένουμε μικρή βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας συστήνω πρώτον αυτοπροστασία, οι μικρές και μεγάλες ηλικίες που έχουν προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο. Να αποφεύγουν να περνούν από ρέματα και περιοχές με μεγάλη ποσότητα νερού, να αποφεύγουν περιοχές που δεν έχουν μεγάλη κάλυψη για τους κεραυνούς και επίσης να φροντίζουν να αποφεύγουν τα ταξίδια στη θάλασσα διότι οι εντάσεις των ανέμων είναι πολύ μεγάλες. Ιδιαίτερα στην Εύβοια και στις περιοχές των απορροών δηλαδή εκεί που εκβάλλουν οι χείμαρροι και τα ποτάμια που προέρχονται από τα καμένα, θα πρέπει οι κάτοικοι να ακούσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ