Κακοκαιρία Daniel: Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό -«Η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό -«Η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία.

Η κακοκαιρία Daniel βρίσκεται σε εξέλιξη σαρώνοντας περιοχές της χώρας με τόνους νερού κυρίως στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, οι μετεωρολόγοι με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους εκτίμησαν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με το νερό που έχει πέσει να είναι περισσότερο και από αυτό στον Ιανό, την κακοκαιρία που έμεινε στην ιστορία.

Στην σύσκεψη οι ειδικοί σημείωσαν ότι το ακραίο φαινόμενο που συνέβη στις περιοχές της Θεσσαλίας από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο συνήθως συμβαίνει Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Κακοκαιρία Daniel: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και οι στιγμές είναι κρίσιμες καιρικά. Έγινε εκτενής ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους μετεωρολόγους και τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής.

Συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Αυτό που θα φροντίσουν είναι να μείνουν ανοικτοί δρόμοι προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές αλλά και να υπάρξει φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστική – αστυνομία κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό.

Συστάσεις στους πολίτες

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στην περιοχή για να ξεκινήσει η καταγραφή και η διαδικασία αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr