Κακοκαιρία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λαμία – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (pics&video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λαμία – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (pics&video)

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στη Φθιώτιδα και τη Λαμία, όπου ο Σπερχειός πλημμύρισε και έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια από το χωριό Κόμμα, λίγο έξω από τη Λαμία.

Κακοκαιρία: Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στη Φθιώτιδα και τη Λαμία, όπου ο Σπερχειός πλημμύρισε και έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια από το χωριό Κόμμα, λίγο έξω από τη Λαμία.

Η Πολιτική Προστασία πήρε απόφαση εκκένωσης του χωριού και οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ προσπαθούν με τις βάρκες να προσεγγίσουν τα πλημμυρισμένα σπίτια και να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους.

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο evima.gr  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος

Δείτε βίντεο και εικόνες

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρών βροχοπτώσεων) σε περιοχές αρμοδιότητάς μας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

Νομός Φθιώτιδας

Στον Ε-65 και συγκεκριμένα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την 11,300η χ/θ έως την 10,700η χ/θ,λόγω εισδοχής μεγάλου όγκου υδάτων από παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις,
Σε χωμάτινη οδό της Τ.Κ. Ροδωνιάς, που συνδέει την Τ.Κ. με την Εθνική Οδό ΛαμίαςΚαρπενησίου, στο ύψος της 19ης χ/θ, λόγω εισροής υδάτων στο χωμάτινο οδόστρωμα από τον Σπερχειό ποταμό.
Στην οδό Ιωάννου Τσεκούρα, περιοχή «ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΑΣ» Λαμίας (Ροδίτσα), στο ύψος της τοποθεσίας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έως την επιχείρηση «ΚΑΡΒΕΛΗΣ», λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου στο χωμάτινο οδόστρωμα.  
Στην αγροτική οδό της Τ.Κ. Παλιουρίου προς την Τ.Κ. Καρυάς έφυρα Παλιούρι), λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου στο χωμάτινο οδόστρωμα.
Στην Επαρχιακή Οδό της Τ.Κ. Πτελέας Τ.Κ. Λευκάδας, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Σπερχειού, λόγω υπερχείλισης και συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο σημείο.
Στην 1η χ/θ της Επαρχιακής Οδού ΛαμίαςΓοργοποτάμου (θέση Φραντζόμυλος), λόγω υπερχείλισης υδάτων του Σπερχειού ποταμού.
Στην διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού ΛαμίαςΚομποτάδων, με την Ε.Ο. Λαμίας Καρπενησίου, λόγω υπερχείλισης υδάτων του Σπερχειού ποταμού.
Στην Επαρχιακή Οδό Μαυρίλου – Νεοχωρίου (στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας), (100) μέτρα πριν την είσοδο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου, λόγω κατολίσθησης.
Στην 3η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας Αθηνών, πλησίον του χωριού Κόμμα Λαμιέων, λόγω υπερχείλισης υδάτων του Σπερχειού ποταμού.
Στην Επαρχιακή Οδό Μεγάλης Κάψης – Μερκάδας, λόγω κατολίσθησης.
Στην Επαρχιακή Οδό Γαρδικίου – Πουγκακίων, λόγω κατολίσθησης.

Νομός Ευρυτανίας

Στην 15η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Καρπενησίου – Προυσού, θέση «ΓΑΥΡΟΣ», λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και ύπαρξης φερτών υλικών.
Στην 3η χ/θ της Επαρχιακή Οδού Αγ. ΤριάδαςΑγ. Παρασκευής, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Στην 2η χ/θ της Π.Ε.Ο. ΚαρπενησίουΛαμίας, θέση «ΧΑΤΖΩΓΙΑΝΝΕΪΚΑ», λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr