Κακοκαιρία: Το χιόνι κάλυψε τα πάντα στην Εύβοια – Στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Το χιόνι κάλυψε τα πάντα στην Εύβοια – Στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Tις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας.

Το πρώτο χιόνι του χειμώνα έπεσε στην Εύβοια από χθες το βράδυ, σε διάφορες περιοχές όπως η Στενή, με τις εικόνες από ψηλά να είναι μαγευτικές.

Αυτή την ώρα όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες τους evima.gr, στην περιοχή Ράχη του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, το χιόνι σκέπασε τα πάντα… με τα μηχανήματα του δήμου να βρίσκονται επι ποδός.

Το πολύ κρύο θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, Τρίτη, με βροχές στα ανατολικά, χιόνια στα χαμηλά σε ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για «διαδοχικές ψυχρές εισβολές που μας βάζουν σε χειμερινό μοτίβο».

Όπως εξήγησε «η Ελλάδα επηρεάζεται από τον συνδυασμό χαμηλών πιέσεων προς το νότιο Αιγαίο με τις υψηλές προς τα βόρεια Βαλκάνια» που θα έχουν ως αποτέλεσμα «από τις επόμενες ώρες να δούμε ανέμους έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες περνάνε πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις παίρνουν υγρασία και για αυτό εκδηλώνονται βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές».

‘Οσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «αύριο Τετάρτη δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο, χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, καλύτερο καιρό στα δυτικά και βόρεια με πολύ κρύο».

«Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νοτιανατολικό Αιγαίο ενώ την Παρασκευή δεν περιμένουμε αξιόλογα φαινόμενα. Το Σαββατοκύριακο, όμως, έρχεται μια νέα ψυχρή αέρια μάζα που θα φέρει επιδείνωση του καιρού στην ανατολική Ελλάδα με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και βοριάδες σε ξηρά και θάλασσα».

«Πρόκειται για μια δεύτερη πολική αέρια μάζα από τη Ρωσία που μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει την Ελλάδα προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα ενώ για τα Χριστούγεννα θα πάμε σε πιο ήπιο καιρό» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr