Καρέ – καρέ η διάσωση μιας θαλάσσιας χελώνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρέ – καρέ η διάσωση μιας θαλάσσιας χελώνας

Πώς την έσωσαν

Η διάσωση του οποιοδήποτε ζώου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Στην προκειμένη περίπτωση, με την θαλάσσια χελώνα που σώθηκε στη Ρόδο μετά την έγκαιρη επέμβαση των ανθρώπων, η χαρά είναι μεγαλύτερη.

Και αυτό γιατί, πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι, είναι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου το 35%-50% των τραυμάτων που φέρουν οι χελώνες είναι από σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια, συνήθως χτυπήματα στο κεφάλι.

Καρέ καρέ η διάσωση της χελώνας

Μια εντυπωσιακή διάσωση χελώνας που ήταν εγκλωβισμένη στον πυθμένα της θάλασσας στο Γεννάδι της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σε ανάρτησή του ο κοινοτάρχης Γενναδίου Σταύρος Ακκούρης, σλυμφωνα με πληροφορίες από το rodiaki.gr αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου.Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνίτης αναπνοής

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσανος η Τσαμπικα Διακοστεργου η Φωτεινή Μακρυλλου ο Παύλος παπασαββας του Βασίλη κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας «αποχαιρέτησε». Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδιου.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο μας στο ΑΡΧΕΛΩΝ που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr