Κάρυστος: 15χρονος ο τελευταίος διασωθέντας ανοιχτά του λιμανιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρυστος: 15χρονος ο τελευταίος διασωθέντας ανοιχτά του λιμανιού

Εντοπίστηκε από άνδρες του λιμενικού και είναι καλά στην υγεία του

Ένας ακόμη επιζών βρέθηκε ανοιχτά του λιμανιού της Καρύστου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr πρόκειται για έναν 15χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρύστου και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις είναι καλά στην υγεία του.

Νωρίτερα το μεσημέρι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν από το προσφυγικό ναυάγιο που συγκλόνισε την Εύβοια και σημειώθηκε στην Κάρυστο, στα Στενά του Καφηρέα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, οι σοροί των 10 ανθρώπων εντοπίστηκαν ανοικτά του λιμανιού της Καρύστου.

Υπενθυμίζεται πως σε συναγερμό τέθηκε από χθες το Λιμενικό για την βύθιση του σκάφους με μετανάστες στην Εύβοια.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό της ΕΚΣΕΔ στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα βρίσκεται σε εξέλιξη

Είχαν ήδη διασωθεί εννέα άτομα, ενώ κατά δήλωσή του στο ιστιοφόρο επέβαιναν 68 άτομα. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Κοκκάλα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Σώο βρέθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ένα ακόμα άτομο από το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στο στου Καφηρέα στην Εύβοια. Από το πρωί της Τρίτης (01.11.2022), που ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έχουν εντοπιστεί συνολικά 11 άτομα.

Το σκάφος που βυθίστηκε στο Στενό του Καφηρέα στην Εύβοια, ξεκίνησε από τη Σμύρνη και κανείς από τους επιβαίνοντας δεν φορούσε σωσίβιο. Όπως δήλωσαν οι μετανάστες στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 68 άτομα. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Ο ενδέκατος διασωθέντας είναι ένας άνδρας από την Αίγυπτο και εντοπίστηκε από τις αρχές λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον παραθαλάσσιο οικισμό Μπούρος. Τα άλλα δέκα άτομα που έχουν διασωθεί εντοπίστηκαν πάνω στη βραχονησίδα Μανδηλού.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών συνεχίζονται ενώ το πρωί θα επιχειρήσει και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο του Λιμενικού Σώματος.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο καθώς και 2 παραπλέοντα πλοία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr