Κάρυστος: Δυναμικό όχι στις ανεμογεννήτριες από Δήμο και Φορείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρυστος: Δυναμικό όχι στις ανεμογεννήτριες από Δήμο και Φορείς

Εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες στην Κάρυστο διοργάνωσε ο δήμος μαζί με την Επιτροπή Αγώνα συμφωνώντας σε κινητοποίησεις

Ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες σε Λυκόρεμα, Νημποριό, Λιβαδάκι, Δήλισο και την περιοχή Αμινού Στύρων πραγματοποίησαν ο δήμος Καρύστου και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο στην Κάρυστο την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Το λόγο πήρε πρώτος ο δήμαρχος, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος Καρύστου μαζί με την τοπική κοινωνία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών κοντά στους οικισμούς.

Ο εκπρόσωπος του ΣΠΠΕΝΚ, Θανάσης Μπινιάρης αναφέρθηκε στη μελέτη του έργου, προχωρώντας σε αποκαλύψεις για το μέγεθος των ανεμογεννητριών αλλά και τι επεμβάσεις πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Το συμπέρασμα της τοποθέτησης του ήταν πόσο πολύ θα επιβαρυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων, οι οικονομικές δραστηριότητες και βεβαίως η ποιότητα του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση μίλησε πλήθος κόσμου, τόσο από το δημοτικό συμβούλιο, όπως ο Ζάχος Χατζηνικολής και ο Δημήτρης Παρασκευάς από την πλευρά της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης αντίστοιχα, αλλά και εκπρόσωποι φορέων από τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τον τουρισμό, την Επιτροπή αγώνα Εργαζομένων κ.α.

Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν πόσο δυσάρεστες θα είναι οι συνέπειες της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στον Δήμο σε σύγκριση με τα ελάχιστα οφέλη που θα έχουν για τους κατοίκους.

Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι ότι είναι αναγκαία άμεση και δυναμική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Δημοτικής Αρχής για να πιέσουν να ακυρωθούν τα έργα που προγραμματίζονται στην περιοχή.

Πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και έδειξε την στήριξή του σε όσα ακούστηκαν για την ακύρωση των έργων και την άμεση αγώνα κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr