Κάρυστος – Επιχειρηματίες στο evima: «Ο κόσμος φοβάται να κάνει αγορές»- Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρυστος – Επιχειρηματίες στο evima: «Ο κόσμος φοβάται να κάνει αγορές»- Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και ανατιμήσεις «κρατάνε πίσω» τους καταναλωτές στην Εύβοια
Την πεποίθηση ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται στα δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων εκφράζουν ελεύθεροι επαγγελματίες της Εύβοιας για την ενεργειακή κρίση και τις τιμές του ρεύματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του evima στην Κάρυστο οι επιχειρηματίες λένε πως οι τιμές φαίνεται να ισορροπούν, ωστόσο ο καθημερινός βομβαρδισμός από τις τηλεοράσεις για τα αυξημένα τιμολόγια, που ισχύουν σε συγκεκριμένες περιπτωσεις, έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των καταναλωτών.
Όπως δήλωσε επιχειρηματίας της Καρύστου στο evima, «Το πρόβλημα μας είναι ότι ο κόσμος ακούγοντας ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, φοβάται να κάνει αγορές».
Αυτή όπως φαίνεται είναι η γενική εικόνα στην αγορά καθώς η ακρίβεια, το περίφημο «καλάθι του νοικοκυριού» που έρχεται και ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα φέρει αλλά φυσικά και η ενεργειακή κρίση που είναι εδώ και δεν δείχνει διάθεση να υποχωρήσει έχουν κάνει τους καταναλωτές να σκέφτονται διπλά και τριπλά τις αγορές τους, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις, που ήδη δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες μηνιαίες υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr