Κάρυστος: Σήμερα η προβολή του βραβευμένου Ντοκιμαντέρ για τη Μαντώ Μαυρογένους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρυστος: Σήμερα η προβολή του βραβευμένου Ντοκιμαντέρ για τη Μαντώ Μαυρογένους

Στο Γιοκάλειο ίδρυμα στις 18:30 το απόγευμα θα προβλήθει το ντοκιμαντέρ της Γεωργίας Μπιτάκου με ελεύθερη είσοδο

Στην Κάρυστο και στο Γιοκάλειο Ίδρυμα, θα προβληθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 18:30, το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους της Γεωργίας Μπιτάκου, “Μαντώ Μαυρογένη Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής”.

Η Εύβοια αποτελούσε μια ακόμα ιδιαίτερη Πατρίδα της Ηρωίδας αφού κλάδος των Μαυρογένηδων βρέθηκε, μετά την πτώση του Βυζαντίου, από τη Βαμβακού Λακωνίας στην Εύβοια και μετά το θάνατο του Ηλία Μαυρομιχάλη ποτ ηγούταν της Επανάστασης, επικεφαλής ανέλαβε η Καπετάνισσα πρωτοστατώντας στην πολιορκία του Κάστρου.

Φυσικά το Οδοιπορικό που αφορά τη ζωή και το Πολεμικό έργο της Ηρωίδας δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει γυρίσματα στην Κάρυστο όπου υπερασπίστηκε η Μαντώ, προβάλλοντας και σημαντικά μνημεία της περιοχής.

Η προβολή στο Γιοκάλειο Ίδρυμα είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου και την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικής και Τουριστικής προβολής του Δήμου, κ. Σπύρος Γεωργίου.

Θα προηγηθεί παρουσίαση από τη δημοσιογράφο και ιστορική ευρενήτρια Γεωργία Μπιτάκου, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσουν συζήτηση και ερωτήσεις.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβε ο κορυφαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και οι σπουδαίοι Θανάσης Βασιλόπουλος Νίκος Χατζόπουλος.

Συμμετέχουν απόγονοι της Ηρωίδας, συγγραφείς, ιστορικοί ερευνητές, εκπρόσωποι της εκκλησίας, τοπικοί άρχοντες, λαογράφοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως η κα Δανδουλάκη και ο Τάσος Νούσιας.

Το ντοκιμαντέρ έχει διακριθεί με βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους και βραβείο κοινού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr