Κιβωτός του Κόσμου: Πού βρίσκονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Πού βρίσκονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

O ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή αγνοούνται τις τελευταίες ώρες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του κόσμου» με νέες πληροφορίες να βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας.

Οι μαρτυρίες είναι καθημερινές ενώ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης τόνισε πως «απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή» και με την ΜΚΟ «είχαμε και άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Ολα αυτά εξετάζονται από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Χθες 22/11, σημειώνεται, πως το υπουργείο Εργασίας διόρισε το νέο 7μελες ΔΣ της ΜΚΟ μετά το «ξήλωμα» του πατέρα Αντωνίου και των υπολοίπων μελών.

Ωστόσο, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή που είχαν δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, έκτοτε αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον ALPHA και την εκπομπή «Super Κατερίνα», κανένας από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει πού βρίσκονται.

Μέχρι πρότινος, ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε μία δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτήριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

«Ξεψαχνίζουν» τους λογαριασμούς της ΜΚΟ

Την ίδια στιγμή, τη διαδρομή που έχουν ακολουθήσει τα εκατομμύρια που δόθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» εδώ και δεκαετίες ερευνά ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Οι ισολογισμοί, μάλιστα, της ΜΚΟ δείχνουν πως τα εκατομμύρια που λάμβανε η Κιβωτός του… Χρήματος από δωρεές επιχειρηματιών και απλών πολιτών, έφταναν τα 5 εκατ. ευρώ.

Εμφάνιζε δε, πλεόνασμα μεταξύ 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, η «Κιβωτός του Κόσμου» δημοσίευε στο ίντερνετ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πόσα χρήματα είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες. Και σε αυτές τις αναρτήσεις εμφανιζόταν έλλειμμα εσόδων όταν η οργάνωση είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Έτσι άμεσα αναμένεται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Υπό αυτό το πρίσμα η Αρχή θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ερευνώμενο το αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν και οι καταγγελίες πως τα παιδιά υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας ενώ και η ποιότητα του φαγητού φέρεται να μην ήταν καλή.

Χτες το βράδυ με ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», γνωστοποίησε πως τον έλεγχο της οργάνωσης αναλαμβάνουν ορκωτοί λογιστές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης (22/11), η κυρία Μαρτίνου είπε: «κατ’ αρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε. Το ένα κομμάτι είναι η Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει. Εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί».

«Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζούνε κανονικά όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζουν», τόνισε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

ΠΗΓΗ: IEIDISEIS

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr