Κόλαση φωτιάς στη Ρόδο – Σε σχολεία, γυμναστήρια και πλοία οι απεγκλωβισθέντες – Νέο μήνυμα από το 112
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόλαση φωτιάς στη Ρόδο – Σε σχολεία, γυμναστήρια και πλοία οι απεγκλωβισθέντες – Νέο μήνυμα από το 112

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων.

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων.

Χωριά εκκενώθηκαν, το ίδιο και ξενοδοχειακές μονάδες που παραδόθηκαν στη φωτιά, με τους τουρίστες να φυγαδεύονται εγκαίρως.

Αρκετό κόσμο απεγκλώβισε το Λιμενικό από θαλάσσης στις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος, ενώ για το λόγο αυτό επιτάχθηκαν τουριστικά σκάφη. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, έχουν απομακρυνθεί δια θαλάσσης περίπου 2.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι τουρίστες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι

Νέο μήνυμα 112 ήχησε λίγο μετά τις 10 για εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι.

Σημειώνεται πως και το πρωί υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο, Γεννάδι και Κιοτάρι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr