Κόρινθος: Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον πνιγμό της 6χρονης βλέπει ο Μπαλάσκας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόρινθος: Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον πνιγμό της 6χρονης βλέπει ο Μπαλάσκας

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή θα βρεθεί σήμερα (24/8) ο πατέρας της 6χρονης που ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι στα Ίσθμια.

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας για τον θάνατο της 6χρονης που πνίγηκε στη θάλασσα στην Κόρινθο.

Όπως δήλωσε, έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές.

«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μου από την Κόρινθο κάνουν ένα σοβαρό προανακριτικό έργο για να δούμε ακριβώς το τι έχει γίνει. Καταλαβαίνεται ότι όλα είναι στο επίπεδο υποψίας, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Αυτό το παρακολουθούμε και περιμένουμε τουλάχιστον στα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα, να έχουμε απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να πάει στον εισαγγελέα», περιέγραψε.

«Είναι πολύπειροι οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν γίνεται σε επαρχιακό αστυνομικό τμήμα, πάντα οι αξιωματικοί μας που δεν έχουν τόσες πολλές εγκληματικές αντιμετωπίσεις, υποβοηθούνται από τα κεντρικά και το Ανθρωποκτονιών, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος», πρόσθεσε.

Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα
Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το θάνατο της 6χρονης Αμέλιας στην Κόρινθό, με τον πατέρα του κοριτσιού να οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα καθώς του ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η 6χρονη εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα κάτω από τα ύφαλα αγκυροβολημένης λέμβου, ο οποίος ανάφερε πως το παιδί φορούσε τα ρούχα του και όχι μαγιό, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις καταθέσεις τόσο του πατέρα, όσο και του ψαρά που εντόπισε το παιδί και πλέον αναζητούνται απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα όπως:

Γιατί ο πατέρας διάλεξε τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό του
Γιατί το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια εφόσον θα έμπαινε στη θάλασσα
Γιατί το παιδί -σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά- ήταν φαγωμένο και ο πατέρας του το άφησε να κολυμπήσει

Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε την 6χρονη
Το άτυχο κορίτσι εντόπισε τυχαία ένας ψαροντουφεκάς, ο οποίος συγκλονίζει με την περιγραφή του αποκλειστικά στο Star.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη Αμέλια, όταν τη βρήκε φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

Σοκαρισμένη η μητέρα του κοριτσιού
Το σοκ και για τον ίδιο ήταν τόσο μεγάλο, που – όπως είπε στο Star – σκέφτεται να πουλήσει το ψαροντούφεκο και τα βατραχοπέδιλα γιατί φοβάται να μπει στο νερό μήπως και δε καμιά σκιά, «κανένα παιδί να πνίγεται»…

Η μητέρα της μικρής Αμέλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star λέγοντας – μεταξύ άλλων – πωςο πατέρας της 6χρονης ξέρει να κολυμπάει.

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε συντετριμμένη η γυναίκα, σημειώνοντας πως όντως ο 42χρονος έχει άσθμα.

Όπως είπε η μικρή Αμέλια δεν ήξερε κολύμβηση, ωστόσο «ο πατέρας της ξέρει».

«Έχω άσθμα και δεν βούτηξα να τη σώσω»
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να το σώσει όταν εκείνο γλίστρησε από το σωσίβιο και άρχισε να βυθίζεται σε βάθος έξι μέτρων γιατί ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του και έτσι βγήκε στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια.

Ο πατέρας της εξάχρονης, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ δεν είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο και περπάτησε αρκετή ώρα για να βρει κάποιον να τον βοηθήσει. Σε δηλώσεις που έκανε φτάνοντας στα δικαστήρια είπε: «Δεν βούτηξα γιατί έχω άσθμα».

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού:
«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων. Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr