Κορονοϊός:  «Μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες», λέει ο Εξαδάκτυλος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες», λέει ο Εξαδάκτυλος

«Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος

Κάτι παραπάνω από ορατό είναι το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθώς η κατάσταση με τον κορονοϊό βρίσκεται ξανά σε οριακό σημείο.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στη νέα έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα και είπε ότι είναι πιθανή η λήψη μέτρων.

Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον Σκάι.

Για το νέο κύμα κοροναϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Εξετάζεται η επιστροφή της μάσκας

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και οι αντιπρόεδροι του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, έκαναν γνωστό ότι το μέτρο είναι υπό εξέταση.

Η Επιτροπή θα εξετάσει ξανά το μέτρο της χρήσης μάσκας, σημείωσαν οι καθηγητές, «παραμένουμε από τις πιο φειδωλές χώρες ως προς το συγκεκριμένο μέτρο. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση και αξιολογούμε την κατάσταση», είπαν.

Τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί βλέποντας να αυξάνονται τα κρούσματα, καθώς και οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ζητούν να επιστρέψει η μάσκα σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός ώστε να ανακοπεί η ορμητική πορεία του 6ου κύματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr