Κορονοϊός – Χαλκίδα: Συναγερμός στο 1ο Ειδικό Σχολείο – Υπάρχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Χαλκίδα: Συναγερμός στο 1ο Ειδικό Σχολείο – Υπάρχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων

Συναγερμός στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας υπάρχουν πάνω από 10 κρούσματα.
Έντονη ανησυχία επικρατεί σε εκπαιδευτικούς και γονείς των ειδικών σχολείων του Δήμου Χαλκίδέων, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο πως έχουν εμφανιστεί 10 κρούσματα σε δασκάλους, μαθητές ή γονείς των παιδιών στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Ζητούν άμεσα να παρέμβει ο δήμος, αγωνιούν για την τύχη των παιδιών, των οικογενειών τους, του προσωπικού των σχολείων, των οικογενειών τους καθώς και των οδηγών μεταφοράς.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Οι παρακάτω σκέψεις αντανακλούν τη ματιά που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας βλέπει τα πράγματα και αποτελούν επιχειρήματα για τη συνέχιση αναστολής λειτουργίας του σχολείου μας.
Από την Παρασκευή 29/01/2021 και μέχρι τη στιγμή που γράφουμε αυτή την ανάρτηση, έχουν καταγραφεί σχεδόν 10 κρούσματα σε δασκάλους, μαθητές ή γονείς παιδιών του σχολείου μας.
Πολλά παιδιά μεταφέρονται με ταξί ανά τέσσερα άτομα ( προβλέπεται από την οδηγία ) και υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται άκρως επικίνδυνο.
Πολλοί εκπαιδευτικοί ενδέχεται να πάρουν νόμιμη άδεια ειδικού σκοπού με αποτέλεσμα μείωση του διδακτικού προσωπικού και αντίστοιχη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.
Με τα λεωφορεία μεταφέρονται και μαθητές του ΕΕΕΕΚ. Από τη στιγμή που και στο ΕΕΕΕΚ υπάρχουν κρούσματα, αυξάνεται ο κίνδυνος.
Αγωνιούμε για την τύχη των παιδιών μας, των οικογενειών μας, του προσωπικού των σχολείων, των οικογενειών τους καθώς και των οδηγών μεταφοράς.
Λαμβάνοντας υπόψη σας τα παραπάνω, ελπίζουμε να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση και να δώσετε λύση, η οποία οφείλει να είναι η ίδια για όλα τα σχολεία, για όσο χρόνο ο Δήμος θα βρίσκεται στο “κόκκινο”, προκειμένου να αποφύγουμε αύξηση κρουσμάτων τα οποία μπορεί να έχουν, δυνητικά, τραγικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr