Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στο Δήμο Χαλκιδέων – Φόβοι για νέα μέτρα τα Χριστούγεννα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στο Δήμο Χαλκιδέων – Φόβοι για νέα μέτρα τα Χριστούγεννα

Η Χαλκίδα συγκεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα σε ολόκληρη την Εύβοια... αφήνοντας κατά πολύ πίσω της τον επόμενο δήμο.

Υπό τον φόβο της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης την περίοδο των γιορτών, γεγονός που θα επέφερε μεγάλο πλήγμα στην οικονομία, βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην Εύβοια. Στο “τραπέζι” βρίσκονται κι άλλα περιοριστικά μέτρα για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Εάν το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ουσιαστικά θα σημάνει μία καθημερινότητα “δύο ταχυτήτων”, ώστε να “σωθούν” τα Χριστούγεννα.

Όπως φανερώνουν οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες, το τέταρτο κύμα της πανδημίας “σαρώνει” την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας καθημερινά, καθώς χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με το Νομό να καταγράφει 83 νέες μολύνσεις. Τα ενεργά κρούσματα στην Εύβοια αγγίζουν τα 433 με τον Δήμο Χαλκιδέων να κρατάει για τα καλά την πρώτη θέση με 256 μολύνσεις, ο οποίος απέχει πολύ από τον δεύτερο δήμο της Ιστιαίας – Αιδηψού, ο οποίος συγκεντρώνει μόλις 64.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.100 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 894.555 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.355 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ανήλθαν στους 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.517 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε στους 597 (60.8% άνδρες).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr