Κορoνοϊός Εύβοια: Με… «ευλάβεια» τηρούν τα νέα μέτρα οι Ευβοιώτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορoνοϊός Εύβοια: Με… «ευλάβεια» τηρούν τα νέα μέτρα οι Ευβοιώτες

Την μέγιστη υπευθυνότητα επιδεικνύουν για ακόμη μια φορά στο σύνολο τους οι πολίτες στην Εύβοια  φορώντας μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού έγιναν αμέσως αποδέκτες από τον κόσμο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων. Από σήμερα λοιπόν χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική παντού, την απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Τα νέα μέτρα, που είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για ένα μήνα σε όλη τη χώρα, θα είναι ενιαία – ανεξάρτητα από το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της κάθε περιοχής – και προβλέπουν:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού. Ακόμη και η επιβίβαση πλέον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς τη χρήση μάσκας.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας και λόγους υγείας.
  • Τηλεργασία τουλάχιστον για το 50% των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα.
  • Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Του μέτρου εξαιρούνται μόνο οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων φοιτητών.
  • Αναστέλλεται σε όλη την επικράτεια το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας, όπως οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
  • Ανοιχτό όλο το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, καθώς και η βιομηχανία. Ανοιχτά τα σχολεία. Ανοιχτοί οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Στο ρεπορτάζ του eVima.gr θα δείτε εικόνες από διάφορες περιοχές της Εύβοιας σήμερα, ο κόσμος να τηρεί πίστα τους νέους περιορισμούς, ενώ ελάχιστα είναι τα άτομα που εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν τις οδηγίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr