Κορονοϊός – Εύβοια: Προς παράταση του lockdown ο Νομός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: Προς παράταση του lockdown ο Νομός

Την παράταση εισηγούνται οι λοιμοξιωλόγοι

Την παράταση του lockdown στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας εισηγούνται οι λοιμοξιωλόγοι.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, σημειώνοντας πως “τα μέτρα αποδίδουν”.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως σύμφωνα με την ομάδα των επιδημιολόγων και τον Σωτήρη Τσιόδρα, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, παρατηρείται αύξηση του φορτίου σε άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως στην Αχαΐα, στην Εύβοια, στο Ρέθυμνο, στην Ηλεία, στην Κορινθία, στη Θάσο, στην Αργολίδα, στη Βοιωτία, στην Κεφαλονιά, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο.

“Στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει όμως μία σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν και αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 755 κρούσματα σε περίπου 25.000 τεστ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 174.659 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.558 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.99 (95%Crl: 0.27-1.78).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.194 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων, τα 213 αφορούν την Αττική, ενώ 125 παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη και 61 η Αχαΐα. Διψήφιο νούμερο κρουσμάτων είχαν και η Αργολίδα (26), η Εύβοια (18), το Ηράκλειο (17), τα Ιωάννινα (20), η Κοζάνη (13), η Κόρινθος (10), η Λάρισα (22), η Πιερία (10), το Ρέθυμνο (22), τα Τρίκαλα (12) και η Χαλκιδική (23).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr