ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός- Εύβοια: Ρεπορτάζ του evima.gr για τα μέτρα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Πόσοι είναι αρνητές

Σε ικανοποιητικά επίπεδα ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Ευβοίας
Κορονοϊός- Εύβοια: Ρεπορτάζ του evima.gr για τα μέτρα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Πόσοι είναι αρνητές

Σε ικανοποιητικά επίπεδα ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Ευβοίας σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον covid 19.

Σύμφωνα με του ρεπορτάζ του evima.gr μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει για εξ αποστάσεως εκπαίδευση περίπου 15 μαθητές λόγω σοβαρών νοσημάτων, ενώ  32 είναι οι περιπτώσεις μαθητών που συνοικούν έχοντες νοσήματα και αναγκαστικά έχουν δηλώσει να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ωστόσο 16 είναι οι περιπτώσεις μαθητών οι οποίοι είναι αρνητές μάσκας και διενέργειας των self test.

Τέλος το σύνολο των εκπαιδευτικών εφαρμόζουν κανονικά τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας κάνοντας κανονικά τα self test αλλά και τη χρήση μάσκας.

Με αυτά τα μέτρα άνοιξαν τα σχολεία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας πριν το σχολείο.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα εφτά ημερών ως εξής:

*Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δυο εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων

-εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).

*Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δυο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ