Κορονοϊός Εύβοια: «Στην εντατική» η εστίαση, δραματική η κατάσταση στο Νομό – Έρχονται λουκέτα λένε οι εστιάτορες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός Εύβοια: «Στην εντατική» η εστίαση, δραματική η κατάσταση στο Νομό – Έρχονται λουκέτα λένε οι εστιάτορες

Κραυγή αγωνίας από ελεύθερους επαγγελματίες της εστίασης στην Εύβοια

Κραυγή αγωνίας από ελεύθερους επαγγελματίες της εστίασης στην Εύβοια όπου κάνουν λόγω για  λουκέτο πολλών καταστημάτων λόγω του lockdown

Διαβάστε τι αναφέρει εστιάτορας της Χαλκίδας σε ανάρτησή του στο facebook:

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκονται οι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης στην Εύβοια που αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς πυλώνες της τοπική οικονομίας, με εκατοντάδες τοπικές επιχειρήσεις να απασχολούνται γύρω από το προϊόν της εστίασης.

Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης που έφερε η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) στη χώρα και τα ακόλουθα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας έπληξαν σημαντικά τον κλάδο της εστίασης της περιοχής.

Η κατάσταση στους επιχειρηματίες της εστίασης στην περιοχή είναι δραματική, με τις χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους στον ευρύ αυτόν κλάδο να μην ξέρουν πότε θα μπορέσουν να εργαστούν ξανά.

Το 90% των καταστημάτων εστίασης είναι κλειστό, καθώς εν μέσω του δεύτερου lockdown λειτουργούν μόνο κάποιες επιχειρήσεις που είναι take away, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ένα ποσοστό των σημερινών κλειστών επιχειρήσεων, ίσως να μην ανοίξει ξανά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr