Κορονοϊός: Για πόσο καιρό θα μας «συντροφεύει» η μάσκα – Τι θα γίνει με την 4η δόση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό θα μας «συντροφεύει» η μάσκα – Τι θα γίνει με την 4η δόση

Για την άρση των μέτρων, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «Το πρόβλημα που έχουμε για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο είναι σε άτομα άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε είναι εμβολιασμένοι μερικώς.

Για την άρση των μέτρων, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «Το πρόβλημα που έχουμε για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο είναι σε άτομα άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε είναι εμβολιασμένοι μερικώς. Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται από μελέτες ότι έχει υποχωρήσει και ότι πλέον το στέλεχος Όμικρον και παρόλο που έχει μεταδοτικότητα έχει ήπια νόσηση».

«Η χρήση της μάσκας και των αποστάσεων ο αερισμός των χώρων είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», συμπλήρωσε.

Φθίνει η ανοσία;

«Όλοι οι επίσημοι φορείς εως σήμερα συστήνουντην 4η δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό. Οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξανεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Όλα αυτά, φυσικά, εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που ενδεχομένως να φέρει αλλαγες στον χάρτη. Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί, έαν παραμένουν πολυπληθή κράτη με μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού. Τα νέα εμβόλια, που είναι πρωτεϊνικής διαδικασίας και τα οποία δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης, είναι το νέο στοιχείο και επιπρόσθετα, να αυξηθεί η πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Δημόπουλος σχετικα με την ανοσία των εμβολίων αλλά και της 3ης δόσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr