Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Παγώνη – Έρχονται δύσκολα Χριστούγεννα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Παγώνη – Έρχονται δύσκολα Χριστούγεννα

Για τη σημασία της τήρησης των μέτρων αλλά και τον τρόπο που θα κάνουμε φέτος γιορτές μίλησε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη

Γιορτές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα κάνουμε και φέτος με τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, συμβουλεύοντας να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτραπροκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το πως θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα η κα. Παγώνη ανέφερε ότι: «η κατάσταση χρειάζεται προσοχή. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Ο καθένας θα πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό τους, να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη, η κατάσταση στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα είναι πολύ επιβαρυμένη και η πληρότητα προσεγγίζει το 100%, «στην Αττική ακόμα τα πράγματα είναι καλύτερα. Αν όμως η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς και φτάσουμε τα 10.000 κρούσματατότε η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Και προσθέτει: «Πολύ γρήγορα αυξάνονται πλέον και οι διασωληνωμένοι. Όταν θα φτάσουμε τους 600 ασθενείς στις ΜΕΘ τότε θα σημαίνει ότι κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr