Κορoνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» στο ΕΣΥ λόγω κρουσμάτων – Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορoνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» στο ΕΣΥ λόγω κρουσμάτων – Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ιδιαίτερο ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και ειδικούς η απότομη αύξηση που παρουσίασαν τα κρούσματα του κορoνοϊού την Τρίτη, καθώς είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερή η τάση κλιμάκωσης του νέου κύματος της πανδημίας.

Τα κρούσματα, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),κατέγραψαν μια «εκρηκτική» άνοδο των νέων μολύνσεων από την Covid 19 σε πάνω από 3.500 άτομα, μια αύξηση που «καθοδηγείται» από τη σχεδόν καθολική επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ήδη τα νοσοκομεία της χώρας αρχίζουν να ξαναβλέπουν τις νέες εισαγωγές ασθενών να παίρνουν την ανιούσα, καθώς μέσα σε ένα εικοσιτράωρο ξεπέρασαν και πάλι τις 150 σε ημερήσια βάση, ενώ 142 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η μετάλλαξη Δέλτα πλέον έχει κυριαρχήσει σε ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε ορισμένα νησιά και τουριστικούς προορισμούς, με τις προβλέψεις των επιστημόνων να «δείχνουν» σε περαιτέρω εκτίναξη κρουσμάτων εντός του Αυγούστου -εξ ου και εντατικοποιείται ο αγώνας σε όλα τα μέτωπα προς οικοδόμηση του απαιτούμενου τείχους ανοσίας προς θωράκιση της χώρας και της δημόσιας υγείας.

Βατόπουλος: Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι ηλικιωμένοι

Από την πλευρά του, ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, κυρίως στις μεγάλες ηλικίες, να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν το ίδιο και ίσως περισσότερο και από πέρυσι.

O κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των πολιτών σε μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι ότι όσο πολλαπλασιάζεται ο ιός, μεταλλάσσεται.

«Όσο πιο γρήγορα και πιο ευρέως μεταλλάσσεται δεδομένου ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα, κολλάνε πολύ πιο εύκολα κι είναι πολύ πιθανό να επιλεγούν μεταλλάξεις που να είναι πιο ανθεκτικές και πιο μεταδοτικές», υπογράμμισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι προς το παρόν τα παιδιά δε φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο.

Πηγή – cnn.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr