Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: Αν χρειαστεί θα μεταφερθούν ασθενείς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: Αν χρειαστεί θα μεταφερθούν ασθενείς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Αν χρειαστεί θα μεταφερθούν ασθενείς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν ασθενείς από την Αθήνα «στη Χαλκίδα και όπου αλλού χρειαστεί», αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευ. Αποστόλου, με θέμα «το Νοσοκομείο Χαλκίδας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Στις έκτακτες συνθήκες, το ΕΣΥ λειτουργεί ενιαία, με όλα τα νοσοκομεία ως ένα νοσοκομείο, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, υπενθυμίζοντας ότι προ μηνών, στη έξαρση της βόρειας Ελλάδας, είχαν μεταφερθεί στην εντατική της Χαλκίδας ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε ότι σήμερα, Παρασκευή, το νοσοκομείο Χαλκίδας είχε 18 κενές κλίνες στην κλινική covid, και ότι πράγματι, ζητήθηκε από το νοσοκομείο να αυξήσει τις σχετικές κλίνες νοσηλείας, «έτσι ώστε, εάν χρειαστεί, το νοσοκομείο αυτό, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Αθήνα, να βοηθήσει την Αττική που δέχεται μεγάλη πίεση».

Είμαστε υποχρεωμένοι να σχεδιάσουμε έχοντας στο νου μας το πιο ακραίο σενάριο και να είμαστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό, τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε «βόμβα» την απόφαση για «αιφνίδια αύξηση» των κλινών covid στο ΓΝ Χαλκίδας. Λέτε σε χειρουργημένους ασθενείς να φύγουν για Αθήνα, όταν οι κάτοικοι της ορεινής Ευβοίας κάνουν 2,5 ώρες να φτάσουν στην Χαλκίδα. Σημείωσε επίσης, ότι είχε προταθεί στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει το παλαιό νοσοκομείο της Χαλκίδας για τη μετατροπή του 3ου ορόφου του σε κλινική covid «αλλά δεν μας ακούσατε» και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr