Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Μειώθηκε ο αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά – Κινδυνεύουν οι ανεμοβολίαστοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Μειώθηκε ο αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά – Κινδυνεύουν οι ανεμοβολίαστοι

Για μια ακόμη φορά η καθηγήτρια απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη σταθερότητα στην εικόνα των κρουσμάτων εξέφρασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας και πάλι την ανάγκη εμβολιασμού.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στις πόλεις που παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και γνωστοποίησε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αλλά και όσοι τελικά καταλήγουν, είναι ανεμβολίαστοι.

«Από τα συνολικά 20.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, 1.200 εντοπίζονται στη Λάρισα και 3.000 στη Θεσσαλονίκη», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, επαναλαμβάνοντας πως η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Για μια ακόμη φορά η καθηγήτρια απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, κυρίως σε όσους είναι άνω των 70 ετών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι κρίμα να έχουμε εμβόλιο και να μην σπεύδουν, ιδίως οι ηλικιωμένοι, να εμβολιαστούν.

«Προσπαθούμε να τους πείσουμε», τόνισε. «Ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι», επεσήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου, παραδεχόμενη εντούτοις πως η πανδημία παρουσιάζει σταθεροποίηση στη χώρα μας.

Η ίδια ωστόσο έστειλε και μήνυμα στους εμβολιασμένους. «Δεν θα πρέπει να παρεξηγήσουν τις νέες οδηγίες οι εμβολιασμένοι, δεν πετάμε τις μάσκες, δεν εφησυχάζουμε», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε πως το εμβόλιο προστατεύει αποτελεσματικά.

Όσο για τα σχολεία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα στις σχολικές μονάδες είναι πολύ ενθαρρυντική, μιας και ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλες τις βαθμίδες έχει μειωθεί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το 28% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 4 έως 18 ετών, ενώ το μήνα Σεπτέμβριο καταγράφηκε μείωση των κρουσμάτων στις ηλικίες αυτές σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr