Κορονοϊός: Πηγή διασποράς ο δήμος Χαλκιδέων – Πάνω από 600 τα ενεργά κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πηγή διασποράς ο δήμος Χαλκιδέων – Πάνω από 600 τα ενεργά κρούσματα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε στο δήμο Χαλκιδέων.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονoϊού από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκε χθες Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πάνω από 9.000 νέες μολύνσεις. Η παραλλαγή Όμικρον έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στη χώρα μας με τους ειδικούς να μιλούν για εκτόξευση του αριθμού κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας.

Νέος συναγερμός σήμανε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, καθώς ανακοίνωσε 115 νέα κρούσματα στο νησί. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται για ακόμα μια φορά στο Δήμο Χαλκιδέων, καθώς τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 650.

Στη σκιά της Όμικρον η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη νέα περιοριστικά που όμως θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου, με την αντιπολίτευση αλλά και ειδικούς να μιλούν για μέτρα κατόπιν εορτής. Τα επιδημιολογικά δεδομένα μόνο εφησυχασμό δεν προκαλούν, και ο φόβος όλων είναι πόσο θα αντέξει το ΕΣΥ ένα νέο κύμα πανδημίας τη στιγμή που ήδη βρίσκεται σε πίεση λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Σχεδόν στο 10% ο δείκτης της θετικότητας

Το απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων της πανδημίας, οι 9.284 δηλαδή μολύνσεις, κατά το τελευταίο 24ωρο (27/12), καταγράφηκε σε μία ημέρα που διενεργήθηκαν μόλις 95.147 τεστ (PCR: 10.214, RAPID: 84.933). Ετσι η θετικότητα σκαρφάλωσε στο 9,76%, ενώ ο μέσος όρος της εβδομάδας ήταν στο 2,03%, ένα ακόμα δείγμα ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει ξεκινήσει την επέλασή της.

Αυτό σημαίνει ότι την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να αναμένουμε νέο ρεκόρ πανδημίας, καθώς θα γίνουν πολύ περισσότερα τεστ, οπότε αναλογικά θα ανέβουν και τα κρούσματα. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξάλλου σε συνέντευξή του μας «προετοίμασε» για αυτό το ενδεχόμενο αναφέροντας ότι θα δούμε αύριο 12.000 μολύνσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr