ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε θα έρθει το τέλος των μέτρων – Τότε θα βγάλουμε τις μάσκες σύμφωνα με τον Τσιόδρα

Οι εμβολιασμοί του πληθυσμού και το χτίσιμο της ανοσίας θα καταργήσουν τις μάσκες προστασίας - Πού βρίσκεται ο δείκτης μεταδοτικότητας στις «κρίσιμες» περιοχές
Κορονοϊός: Πότε θα έρθει το τέλος των μέτρων – Τότε θα βγάλουμε τις μάσκες σύμφωνα με τον Τσιόδρα

Τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έδωσαν σε ομιλίας τους σε ημερίδα του ΕΚΠΑ οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Σύψας, οι οποίοι μίλησαν για την σημαντικότητα των εμβολιασμών, τον δείκτη θετικότητας της χώρας αλλά και για το πότε αναμένεται να πέσει ο αριθμός των διασωληνωμένων, που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα δημιουργώντας ασφυξία στο σύστημα Υγείας.

Αναφορικά με τον δείκτη μεταδοτικότητας Rt στις «κρίσιμες» περιοχές της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι στην πρώτη περιοχή ο αριθμός βρίσκεται στο 0,95 και κρίνεται ως «ενθαρρυντικός». Ενώ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται λίγο πάνω από το 1.

Σε περίπτωση που ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμείνει κάτω από το 1, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας οι διασωληνωμένοι τον Ιούνιο θα πέσουν στους 400.

Από την πλευρά του κ. Τσιόδρας, θέλησε να επιστήσει για ακόμα μια φορά την σημαντικότητα των εμβολίων στην μάχη με τον κορονοϊό ενώ αναφέρθηκε και στο τέλος της μάσκας σε περίπτωση που εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ