Κορονοϊός – Σκύρος: Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο νησί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Σκύρος: Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο νησί

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία στην Σκύρο.

Με απόφαση του Δημάρχου Σκύρου και για λόγους απολύμανσης, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για δύο ημέρες την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανησυχεί γονείς και επιστήμονες, οι, πλέον, φοβούνται ότι οι μεταλλάξεις πλήττουν περισσότερο τις νεαρές ηλικίες. Eτσι αυξάνονται και οι φωνές που ζητούν να κλείσουν τα σχολεία και οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα στην τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα σχολεία έχουν απασχολήσει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σε όλες τις καθοριστικές για τη χώρα αποφάσεις τους για νέα μέτρα, και αποτελούν πάντα θέμα… διχασμού ανάμεσα στους επιστήμονες.

Ωστόσο, τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τη διασπορά του κορονοϊού στους μαθητές. «Ενδεχομένως, η διασπορά να σχετίζεται με τα νέα στελέχη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν χαλαρώσει τα μέτρα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, έχει αναφέρει: «Τα παιδιά είναι με πιο ελαφρά συμπτώματα, αλλά μεταδίδουν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr