ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» τα σχολεία της Χαλκίδας – Το 28% των κρουσμάτων παιδιά ηλικίας 4 -18 ετών

Αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 18 ετών που νοσούν με κορoνοϊό, στην Εύβοια.
Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» τα σχολεία της Χαλκίδας – Το 28% των κρουσμάτων παιδιά ηλικίας 4 -18 ετών

Έντονος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις μαθητικές κοινότητες της Εύβοιας, καθώς από την Δευτέρα έχουν βρεθεί πάνω από είκοσι κρούσματα σε σχολεία του Νομού.

Όπως δήλωσε στο evima.gr, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Γρηγόρης Δάσκος, χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν πέντε μαθητές θετικοί στον ιό, σε σχολεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας στη Χαλκίδα.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως χθες βρέθηκαν ακόμα τρία κρούσματα σε Δημοτικό σχολείο του Δήμου Χαλκιδέων.

Αντίστοιχα την Δευτέρα, παρατηρήθηκε εξίσου αυξητική τάση, σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βόρεια Εύβοια.

Οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι πάνω από δεκαπέντε σε σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και φαίνεται να κόλλησαν μετά από συμμετοχή σε εκδήλωση. Αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού.

 

Το 28% των κρουσμάτων παιδιά ηλικίας 4 -18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.211, αποτελώντας το 28%, δηλαδή κάμψη -3.45% από την προηγούμενη εβδομάδα στο σύνολο των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα 27/9-3/10 το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.211, αριθμός που αποτελεί το 28% των συνολικών κρουσμάτων, με τις μολύνσεις να παρουσιάζουν μείωση 3.45% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη το διάστημα 27/9-3/10 το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.09% σε σύνολο 1.358.571 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.18% σε σύνολο 2.840.197 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.36%.

Για το ίδιο διάστημα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.131, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.055. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.07.

Το ποσοστό θετικότητας ανά Περιφέρεια

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ