Κορονοϊός: Στο πένθος έχει βυθιστεί η Χαλκίδα για τα θύματα της πανδημίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο πένθος έχει βυθιστεί η Χαλκίδα για τα θύματα της πανδημίας

Θρήνος στην Χαλκίδα για τους νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από κορoνοϊό.

Μέσα σε μόλις δύο μέρες, μια 38χρονη, ένας 38χρονος και ένας 58χρονος έφυγαν από την πανδημία με 8 ακόμα ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο και να παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

Η διασπορά του κορονοϊου έχει επεκταθεί και στο νοσοκομείο με τουλάχιστον 8 εργαζομένους να νοσούν, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερη εξάπλωση.

Μία νέα κοπέλα έσβησε λίγο πριν τον γάμο της από κορονοϊό, σκορπώντας σε θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και τον αρραβωνιαστικό της. Η μητέρα της 38χρονης Μαρίας, αδυνατεί να πιστέψει πως το παιδί της που ήταν υγιέστατο και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό και έσβησε μετά από πολύμηνη μάχη.

«Μια κούκλα ήταν πράγματι, μια κούκλα, μια κούκλα, όταν λέμε κούκλα, κούκλα. Μετά μου λένε, μάνα είσαι, θα το ξεπεράσεις. Πώς να το ξεπεράσω;», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της μιλώντας στο mega.

Η 38χρονη είχε νοσήσει αρχές Μαρτίου και αν πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό και δυσκολία αναπνοής, οι γιατροί της συνέστησαν νοσηλεία στο σπίτι με την κατάσταση της να επιδεινώνεται σύμφωνα με την μητέρα της» λέει η μητέρα της 38χρονης.

Πήγε στο νοσοκομείο της Χαλκίδος, βγάλανε πλάκα και την στείλανε στο σπίτι και στο σπίτι επιδεινώθηκε η κατάσταση γιατί πήγε με χαμηλό οξυγόνο.

Μετά από λίγες μέρες, η 38χρονη επέστρεψε στο νοσοκομείο με την υγεία της να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και να δίνει μια δύσκολη και άνιση μάχη με τον κορoνοϊό διασωληνωμένη για 1,5 μήνα. Η μητέρα της Μαρίας που δεν κατάφερε να την αποχαιρετήσει θυμάται ακόμα τα τελευταία λόγια που είπε στην κόρη της λίγο πριν μπει στη ΜΕΘ.

«Και της έλεγα, «κάνε κουράγιο Μαρία», «ναι, μαμά μου, ναι μαμά μου». Μετά που την πήραν, μέσα που ήταν πολλές μέρες στη ΜΕΘ, δεν είχαμε επικοινωνία, την είχαν σε καταστολή» προσθέτει η μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας.

«Ο πατέρας μου πάλευε για 3 μήνες αλλά δεν τα κατάφερε»

Μια από τις δυσκολότερές στιγμές της προσωπικής του ζωής, ήταν ταυτόχρονα και η πιο δύσκολη της επαγγελματικής του πορείας. Ο ασθενής που είχε μπροστά του ήταν ο ίδιος του ο πατέρας.

«Πολύ άσχημο, αλλά επειδή έχω δει πολύ κόσμο και νεότερο από τον πατέρα μου, και 38 και 40 και 45, να πεθαίνει από τον κόβιντ, δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Ο Κωνσταντίνος γιατρός στο νοσοκομείο Χαλκίδας, έζησε από κοντά την νοσηλεία του 58χρονο πατέρα για 3 μήνες, με τις ελπίδες να λιγοστεύουν καθημερινά και το μοιραίο να γίνεται σταδιακά αναπόφευκτο» δηλώνει ο γιος του εκλιπόντος.

«Πάλεψε πάρα πολύ καιρό, έχει διαγνωστεί δηλαδή από τις 29 Γενάρη θετικός. Ήταν σε ένα μήνα, πάλευε με μάσκες με high flow, μια μορφή οξυγόνου υψηλής ροής, τελικά δεν τα κατάφερε αυτά, είχε κάποιες επιπλοκές, που πρώτη φορά το είδαμε τουλάχιστον στο νοσοκομείο Χαλκίδας, γιατί είμαι γιατρός και τον είχα για πιο κοντά. Διασωληνώθηκε, χειροτέρευε και τον μεταφέραμε και στην Αθήνα, όπου έλαβε ακόμα παραπάνω φροντίδα, παρόλα αυτά όμως ο κόβιντ συνέχισε από πίσω δεν σταμάτησε. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο νέο, 58χρονών και χωρίς υποκείμενα» προσθέτει ο γιός του 58χρονου.

Ο 58χρονος είχε 4 παιδιά και εργαζόταν στο Δήμο Χαλκίδας. Αν και τηρούσε σχολαστικά τα μέτρα, δεν κατάφερε να γλιτώσει από την διασπορά του κορoνοϊού στο δήμο με αρκετούς πολίτες μάλιστα να αγνοούν την επικινδυνότητά της πανδημίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr