Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με την μετάλλαξη «Δ» στην Εύβοια – Προβληματίζουν τα 19 κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με την μετάλλαξη «Δ» στην Εύβοια – Προβληματίζουν τα 19 κρούσματα

Τα νέα κρούσματα της Μετάλλαξης Δέλτα στην Εύβοια προκαλούν έντονο προβληματισμό

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Εύβοια, καθώς, σε μια περίοδο όπου τα προγράμματα μαζικών εμβολιασμών είχαν δημιουργήσει σε πολλούς την αίσθηση πως η πανδημία οδεύει προς το τέλος της, ήρθε να δείξει πως ο SARS-CoV-2 δεν είχε να πει την «τελευταία του κουβέντα».

Τα 19 κρούσματα που εμφανίστηκαν χθες Πέμπτη 29 Ιουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους απλούς πολίτες.

Η εξαιρετικά μεταδοτική αυτή νέα παραλλαγή του ιού εμφανίζεται ικανή να επηρεάζει και εμβολιασμένους, και είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο. Πλέον κυριαρχεί σε πάρα πολλές χώρες, κάτι που την καθιστά ιδιαίτερα σοβαρή απειλή. Μιλώντας στη γερμανική BILD, ο καθηγητής Πέτερ Κρέμσνερ, κορυφαίος Αυστριακός επιστήμονας του Πανεπιστημίου Τίμπινγκεν και ειδικός σε θέματα μολυσματικών ασθενειών, υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι πιο μεταδοτική. Όπως τονίζει, η Δέλτα μεταδίδεται σίγουρα ευκολότερα και ταχύτερα από τις προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού. Μάλιστα, από την άνοιξη ακόμα πολλοί ειδικοί θεωρούσαν πως θα μπορούσε να είναι δύο φορές πιο μεταδοτικός από την αποκαλούμενη «άγρια» παραλλαγή του κορονοϊού.

Ως πιθανός λόγος θεωρείται πως το ιικό φορτίο – ο αριθμός των ιών στο σώμα ενός μολυσμένου ατόμου- θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο στη μετάλλαξη Δέλτα. Μάλιστα, μια κινεζική μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ιικό φορτίο στο πρώτο θετικό τεστ για λοιμώξεις Δέλτα ήταν περίπου 1.000 φορές υψηλότερο από ό,τι οι λοιμώξεις στο πρώτο κύμα του 2020».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr